Dotze espectacles a partir del setembre en la nova temporada de teatre a Terrassa

Les persones que comprin una entrada entre el 3 i el 6 de setembre gaudiran d’una promoció 2x1

La temporada arrecarà el pròxim 19 de setembre.
La temporada arrecarà el pròxim 19 de setembre. | Cedida
LaTorre
30 de juliol del 2020
Actualitzat a les 11:16h
La Temporada municipal de teatre de Terrassa per aquesta tardor oferirà fins a 12 espectacles. Després de mesos d’inactivitat degut a la situació sanitària, Terrassa Arts Escèniques tornarà a aixecar el teló complint amb les màximes mesures de
seguretat i prevenció per a públic i professionals.

Terrassa Arts Escèniques, sota la nova direcció de Giulia Poltronieri, manté l'aposta ferma per oferir una diversitat de gèneres pensada per captivar i atreure els diferents públics de la ciutat, així com per oferir una programació familiar de qualitat i propostes cada cop més inclusives i accessibles acompanyades d’activitats paral·leles que ajudin a connectar i apropar les arts escèniques a la ciutat.

La venda d'entrades per a la temporada de teatre d’aquesta tardor serà només en línia i s'iniciarà el 3 de setembre amb una promoció especial. Les persones que comprin la seva entrada entre el 3 i el 6 de setembre podran gaudir d’una promoció de 2x1.

A partir del 7 de setembre el preu de les entrades serà l’habitual. Segons ha explicat la regidora de cultura, Rosa Boladeras, "malgrat totes les dificultats, s’ha treballat molt per aconseguir que Terrassa tingui una temporada de Teatre segura, diversa i de qualitat".

"L’objectiu és que tothom tingui l’oportunitat de gaudir de la cultura en general i del teatre en particular amb totes les garanties de seguretat necessàries", ha afegit la regidora. 

Cinc espectacles nous

Dels 12 espectacles programats en aquesta nova temporada de setembre a desembre, cinc són novetats i set, reprogramacions d’obres ajornades la temporada passada a causa de la pandèmia de la Covid-19. Entre les novetats destaca l’obra La Gavina, una versió lliure de l’obra d’Anton Txékhov per part d'Àlex Rigola, que reuneix tres actrius, dos actors i un dramaturg/director parlant dels seus desitjos i el seu amor pel teatre. Amb Nao Albet, Pau Miró, Xavi Sáez, Mónica López, Melisa Fernández i Roser Vilajosana.

També es podrà veure l'estrena de Potser no hi ha final, el més nou de Circ Pistolet, on el públic podrà reconèixer les influències del circ tradicional, l’humor i la frescura típics del circ català i una posada en escena que beu directament del circ contemporani.

A més, Terrassa Arts Escèniques també acollirà una sessió especial del festival de videodansa MiTS (moviment i transformació social), així com el resultat de la intervenció artística que LIVEMEDIA ha dut a terme aquest estiu a Terrassa amb la performance Un entorn, un mitjà, un món: una certa contemporaneïtat.

Espectacles reprogramats

L’Ajuntament de Terrassa i la direcció de Terrassa Arts Escèniques han volgut mantenir el seu compromís amb les companyies i s'han reprogramat set espectacles, quatre de la programació adulta i tres de la familiar, que formaven part de la temporada de teatre de gener a juny de 2020 i que es van anul·lar degut a la crisi sanitària.

Així, aquesta tardor es podrà veure Viejo amigo Cicerón,una revisió al passat protagonitzada per Josep Maria Pou; Un dia qualsevol, la comèdia que homenatja la gent gran i que compta, entre altres, amb un repartiment encapçalat per Imma Colomer i Pep Ferrer; la multipremiada Fuenteovejuna, un revisió del clàssic de Lope de Vega que buscarà la complicitat del públic per resoldre “el crim del poble” i que arriba de la mà de la companyia Obskené.

També es recupera aquesta tardor la primera jornada de teatre inclusiu i accessible a Terrassa de la mà del Festival Simbiòtic. Una jornada en la que destaca la funció d'Órdagoa la grande, de Vero Cendoya i Arantza López, i que evidencia l’aposta i la necessitat de gaudir d'unes arts escèniques més inclusives i accessibles a Terrassa.

Programació infantil 

Terrassa Arts Escèniques ha fet una clara aposta per la renovació i la millora de la programació familiar amb la intenció d'animar a les famílies a gaudir d’experiències úniques, més immersives i sensorials. Amb aquest objectiu es presentaran un total de quatre espectacles (tres dels quals han estat reprogramats de la passada temporada). Entre les propostes familiars destaca la multipremiada La nena dels pardals de Teatre al Detall.

La programació familiar també inclou propostes com el teatre visual de Mobilus de Teia Moner; el viatge únic a través dels sentits d'El fabuloso museo de Lulú Cologne, de Giovanna Pezzullo i Stephane Laidet; i la novetat d'aquesta temporada, Jojo, una història inspirada en fets reals per reflexionar sobre la fragilitat de l’ecosistema i l’impacte que hi exerceix l’ésser humà, creada per la Cia. Borja Ytuquepintas.