Terrassa s'adhereix al manifest de la Red Innpulso per pal·liar els efectes de la Covid-19

El projecte té per objectiu l'impuls i la promoció de polítiques públiques d'innovació

LaTorre
29 de juliol del 2020
El ple de l'Ajuntament de Terrassa del passat divendres 24 de juliol va aprovar l'adhesió al manifest de la Red Innpulso. L'objectiu d'aquest projecte és  l’impuls i promoció de les polítiques públiques d’innovació com a eines clau per pal·liar els efectes de la Covid-19 a les ciutats.

Ha estat arran de la crisi de la Covid-19 quan, des de la co-presidència de la Red Innpulso de Ciutats de la Ciència i la Innovació, representada pels municipis de Terrassa i Ermua (País Basc), s'ha plantejat la necessitat de realitzar una declaració institucional conjunta de totes les ciutats membres de la Red Innpulso. Tal com expliquen, els signants d'aquest document entenen que, davant d’aquest nou escenari, les polítiques públiques d’innovació es constitueixen com a motors fonamentals de creixement.

La xarxa Red Innpulso està integrada per 72 ciutats de l'Estat, i tal com expliquen, aposten per la ciència i la innovació com un factor creixent de la competitivitat i la prosperitat. Així mateix, busquen desplegar polítiques ben dotades que esdevinguin una prioritat estratègica a la ciutat. 
 
​Les ciutats que integren el projecte afirmen que amb aquest manifest refermen el seu compromís amb la posada en marxa de mesures de futur encaminades a fomentar i impulsar polítiques i eines d’innovació en l’àmbit local amb l’objectiu de millorar el nivell del servei públic a la ciutadania i dinamitzar l’ecosistema local. D'aquesta manera, afirmen voler millorar l’eficiència del model productiu i la qualitat de vida de les persones. Terrassa forma part de la Red Innpulso des de la seva creació