Ballart demana a Torra que actuï amb «prudència» i «no espanti la gent» amb missatges poc clars sobre la Covid-19

L'alcalde de Terrassa descarta una possible convocatòria d'eleccions al Parlament enmig de la crisi sanitària

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart.
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart. | ACN
LaTorre
29 de juliol del 2020
Actualitzat a les 12:13h
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, demana al president de la Generalitat, Quim Torra, "més prudència" i "no espantar a la gent" amb missatges poc clars relacionats amb la crisi sanitària del coronavirus que està vivint el país. 

Ballart apunta en una entrevista a l'ACN que en els darrers dies, la comunicació amb el Govern ha estat menys fluida i reclama a l'executiu català que no faci anuncis als mitjans de comunicació fins que no es prenguin les decisions pertinents. "No pot ser que els ajuntaments ens assabentem de temes tan seriosos a través de la premsa", critica l'alcalde que exigeix "directrius clares". 

L'alcalde de la tercera ciutat més gran del país assegura que la "incertesa" que es va generar entre la ciutadania després de la compareixença de dilluns del president no es bona. El líder de Tot per Terrassa assegura que molta gent es va imaginar que si d'aquí deu dies les dades sobre l'evolució de la pandèmia no milloraven, hi hauria un nou confinament domiciliari.

Malgrat que reconeix que en la fase crítica del virus la comunicació amb el departament de Salut va ser "intensa", lamenta que en els darrers dies aquesta tònica hagi canviat i s'hagin produït algunes "incoherències". "S'ha demanat a la gent que no surti de casa, però s'ha permès a certs establiments on s'acumulen ciutadans romandre oberts", remarca. 

Ballart demana al Govern que es mantingui un "contacte directe" amb les administracions locals. Alhora, també ha recordat que Terrassa ha posat a disposició de la conselleria de Salut personal municipal per garantir que hi hagi prou rastrejadors al municipi. "Esperem que en els propers dies puguem signar un conveni en aquesta direcció per evitar que el virus es propagui", ha indicat. 

Tot i que admet que algunes de les mesures adoptades per la Generalitat "han arribat tard", també apunta que Terrassa té "empatia" amb la situació i la resta d'administracions. "Aquesta situació ens ha anat gran a tots. Era una crisi no esperada que va agafar a tothom per sorpresa", reconeix l'alcalde. 

No a la convocatòria d'eleccions 

Pel que fa a un possible anunci de convocatòria d'eleccions al Parlament, Ballart considera que "ara no toca". "Estem en una situació sanitària complexa que pot agreujar-se i al país no li convé un debat electoral, ni la intenció per part d'alguns de fer partidisme i de fer campanya electoral a partir del coronavirus", ha afirmat.

En aquest sentit, l'alcalde de Terrassa subratlla que la prioritat de les formacions polítiques ha de ser "recuperar l'economia i donar suport a les persones vulnerables que a causa d'aquesta crisi ho està passant malament". 


Arxivat a