Neix el Digital Impulse Hub per promoure la transformació digital de la indústria i el comerç

La iniciativa reuneix administració, empresa i món acadèmic amb l’objectiu d’impulsar i promoure la transformació digital

El Digital Impulse Hub va fer la primera trobada institucional dijous passat
El Digital Impulse Hub va fer la primera trobada institucional dijous passat | Cambra Terrassa
Redacció
27 de juliol del 2020
Els Ajuntaments de Terrassa, Sant Cugat i Rubí, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i el Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) sota la coordinació de la Cambra de Comerç de Terrassa han posat en marxa aquest dijous el Digital Impulse Hub.

Aquesta és una aliança entre el sector públic i privat que té l'objectiu de promoure la transformació digital de la indústria i el comerç, del sector públic, de les eines de formació, el creixement de les start-ups digitals, la innovació i la competitivitat internacional de les pimes.

Aquesta necessitat d'avançar en la transformació digital és la que ha fet que empresa, recerca i educació, administració i ciutadania s'uneixin per enfocar els esforços territorials i que estiguin ben alineats amb les prioritats del Digital Europe Programme, que marcarà les actuacions en el marc europeu de la digitalització durant el període 2021-2027.

Així, la iniciativa del hub tindrà l'objectiu de posar en comú, aglutinar i posar a disposició de les empreses i la societat aquells recursos de les entitats que hi participen, i que estiguin enfocats a impulsar la digitalització.

A més, servirà per propiciar una participació coordinada en consorcis internacionals, i així aportar un valor afegit al desenvolupament territorial i socioeconòmic en el camp de la digitalització a través de projectes europeus.

La primera trobada institucional dels membres fundadors es va fer dijous passat, i va servir per fixar criteris i els següents passos en el desenvolupament del projecte.