Cecot insta l'estat espanyol a col·laborar amb les empreses per mobilitzar els diners injectats per la UE

El president de la Cecot reclama un "front comú amable" amb el govern i els agents socials per superar la crisi

El president de la Cecot, Antoni Abad, i el president de Sant Cugat Empresarial, Joan Franquesa.
El president de la Cecot, Antoni Abad, i el president de Sant Cugat Empresarial, Joan Franquesa. | Cedida
Redacció
24 de juliol del 2020
El president de la Cecot, Antoni Abad, ha instat l'estat espanyol a col·laborar amb els empresaris a l'hora de mobilitzar el més ràpid possible els 140.000 milions d'euros injectats per la Unió Europea per afrontar la crisi de la Covid-19. En una conferència des de Sant Cugat Empresarial, Abad ha defensat un "parteneriat públicoprivat" per fer circular aquests diners. "Hem de construir confiances i les hem de fer efectives en el mínim temps possible", ha afirmat el president de la patronal vallesana, que també ha instat la Generalitat a accelerar la burocràcia empresarial per facilitar la creació de feina.

Durant la seva intervenció, el president de Sant Cugat Empresarial, Joan Franquesa, ha mostrat la seva preocupació per la situació de moltes empreses de la ciutat, amb sectors molt afectats com el de l’hostaleria, turisme, oci, o el sector del retail, i ha mostrat el seu recel a un possible nou confinament. "Entenem que el primer confinament era necessari per la novetat excepcional d’una malaltia desconeguda, però un segon confinament el país no l’aguantarà".

Per Franquesa, "hem de saber conviure amb el virus i assumir certs riscos, ja que l’economia no pot parar". Al mateix temps, Abad ha reclamat la creació d'un "front comú amable" entre sindicats, empresaris i administracions per superar la crisi.

Abad ha lamentat que la classe política estatal actua sistemàticament "des de la confrontació". "Sembla que Espanya no pugui ser res si no té enemics", s'ha exclamat, assegurant que els empresaris estan "cansats" d'aquest tarannà. "La política no és exhibicionisme, sinó que és diàleg, negociació, implementació, control, valors i bondat", ha afegit, fent una crida a un canvi de dinàmica.

Davant l'actual escenari econòmic, Abad ha fet una crida a "fer de la necessitat, una virtut", i ha instat el govern espanyol a "ser més empàtic" amb el món empresarial, assegurant que hi ha la voluntat de "passar a l'acció". En aquesta línia, ha demanat la creació d'un "front comú amable" amb una taula de diàleg permanent on hi hagi també els sindicats.

Vol que serveixi per treballar amb "arguments sòlids i fonamentats entre tots" per donar resposta a una crisi que ha definit com "un repte colossal". Entre les principals qüestions a afrontar de forma conjunta, Abad n'ha assenyalat especialment dues, que ha batejat com a "pandèmies sistèmiques": acabar amb l'economia submergida i reduir l'absentisme laboral.