Urbanisme

Canvi radical al Vapor Cortès: s'hi construiran 803 habitatges i equipaments cívics i comercials

L'espai compta amb 70.000 metres quadrats distribuïts en 19 naus industrials i vuit patis, estructura dels quals es vol mantenir en una major part

per LaTorre, 23 de juliol de 2020 a les 09:00 |
Es mantindran algunes de les estructures que actualment formen el complex. | Ajuntament de Terrassa
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Terrassa transformarà el Vapor Cortès, situat al barri de Ca n'Aurell. Es tracta d'un complex de més de 70.209 metres quadrats construit a principis del segle XX i que va convertir-se en un dels motors industrials de la ciutat fins als anys 90 i que ara es vol convertir en un  espai de relació, lleure i activitat que contribueixi a millorar la cohesió social, segons apunten des del Consistori.

El projecte contempla la construcció de 803 habitatges, aixó com l'adaptació de l'espai per a impulsar activitats comercials i terciàries, equipaments comunitaris i la creació d'un "eix civic" al carrer de Frederic Soler, un vial amb prioritat pels vianants que creuarà l'estructura i comptarà amb espais comercials i oficines-


Es tracta d'un complex format de 19 naus industrials i vuit patis, estructura dels quals seria respectada per mantenir l'identitat de l'espai. A partir d' alguns daquests espais ja construïts i d'altres de nous, es preveu que el 51,7% del sòl es destini a espai públic i el 48,3%, a sòl privat. Es calcula que un 70% del sostre del sector es destini a habitatge i un 29,7% a activitats. També es contempla la construcció de 160 habitatges de protecció pública. 

Distribució de les activitats (lila), habitatges (rosa) i equipaments (taronja) Foto: Ajuntament de Terrassa

 
Terminis i execució del projecte
 
 
El Pla de Millora no estableix cap pla d’etapes i sí dos polígons d’actuació. Les previsions inicials apunten al fet que primer es desenvoluparà a la zona que comprenen els carrers Pi i Margall, Bruc, Frederic Soler, Pare Llaurador, Josep Trueta, prolongació de Vázquez de Mella i passeig del Vint-i-dos de Juliol i, a continuació, el polígon situat entre els carrers Frederic Soler, prolongació de Vázquez de Mella i plaça de Miquel Utgés.

 
 
Es calcula que les obres d’urbanització, d’iniciativa privada, es puguin iniciar en un termini de dos anys, com a màxim, des de la seva aprovació definitiva i puguin finalitzar abans de 2024. Pel que fa a l’edificació, es preveu que es pugui finalitzar en un termini inferior a vuit anys, des de la recepció de les obres d’urbanització. En relació amb l’habitatge protegit, s’hauran d’iniciar en dos anys, com a màxim, des de la recepció de la urbanització i caldrà finalitzar-lo en tres anys, apunten des de l'Ajuntament.

 

Participació