Francesc Puigpelat guanya el Premi Ferran Canyameres d'Òmnium Terrassa

L'entrega del guardó es farà el 22 de setembre durant la 'Nit del Misteri', que aquest any es trasllada a la Nova Jazz Cava de Terrassa

L'escriptor Frances Puigpelat, guanyador del XXIX Premi Ferran Canyameres de novel·la.
L'escriptor Frances Puigpelat, guanyador del XXIX Premi Ferran Canyameres de novel·la. | Adrià Costa
LaTorre
22 de juliol del 2020
L'escriptor Francesc Puigpelat i Valls ha guanyat el XXIX Premi Ferran Canyameres de novel·la amb la seva obra El dia que Josep Pla va bufetejar Adolf Hitler. Enguany, la Nit del Misteri, organitzada per Òmnium Terrassa, es celebra el pròxim dimarts 22 de setembre de 2020 a la Nova Jazz Cava de Terrassa. El premi de novel·la Ferran Canyameres té una dotació de 5.500 euros i s'organitza en homenatge a l'escriptor terrassenc.

Durant la jornada, també es lliuraran altres premis literaris vinculats amb el gènere policíac, d'intriga i misteri, com el premi de narracions curtes Ferran Canyameres -32a edició-, que ha recaigut en Jordi Ortiz i Casas per l'obra Què va fallar?. Igualment, es lliuraran dos guardons adreçats als escolars: el Premi Maria Rovira -26a edició- i el Premi M. Montserrat Oller -19a edició-, dirigit als alumnes d'ensenyament secundari i postobligatori, i als de cicle superior de Primària, respectivament.

El 26è premi Maria Rovira de narracions curtes per a alumnes d'ensenyament secundari ha recaigut sobre Gerard Fondevila Carreras, de la categoria 1r i 2n d'ESO de l'escola Petit Estel de Terrassa per El misteri del bolígraf de Veneçuela; en la categoria 3r i 4t d'ESO, el premi ha estat per Maria Mitjavila Cortina, de l'escola El Cim, per La regenta; en la categoria de batxillerat i cicles formatius, la guanyadora ha estat Marta Díaz de Quijano Ezpeleta, de l'Institut Montserrat Roig per Darrere teu.

El 19è premi M. Montserrat Oller de narracions curtes per a alumnes de 5è i 6è de Primària ha estat per Ivet Graugés Cortès, alumna de 5è de l'escola El Cim amb El vagó 34, i en Clara Callén Rusiñol, de 6è de l'escola Vedruna Vall amb El Mosso. En l'apartat del gènere policíac, durant la Nit del Misteri també es lliura el premi de poesia Enric Gall, que promou els valors ciutadans. Aquesta 16a edició del guardó l'ha guanyat Àngel Fabregat Morera per Esquerdes.

Què són els premis Ferran Canyameres?

Òmnium Cultural Terrassa convoca el premi Ferran Canyameres de narracions curtes des de l'any 1986. A partir del 1990, s'hi suma el Premi de novel·la Ferran Canyameres i, actualment, inclou també els premis Maria Rovira i Montserrat Oller, destinats a alumnes de primària, secundària i postobligatòria, i el premi de poesia Enric Gall. L'atorgament i el lliurament dels premis, la Nit del Misteri, va començar celebrant-se el juny de 1994 i es fa coincidir amb el solstici d'estiu. Enguany, però, la pandèmia de la covid-19 ha obligat a ajornar l'acte d'entrega dels guardons.