Comença la campanya d'estiu de donació de sang a Terrassa

L'Ajuntament ha habilitat el Centre Cívic Maria Aurèlia Campany per dur a terme l'acció i es garanteixen les mesures de seguretat pel coronavirus

La campanya d'estiu es durà a terme entre el dimecres 22 i el divendres 24 de juliol.
La campanya d'estiu es durà a terme entre el dimecres 22 i el divendres 24 de juliol. | @donarsang
LaTorre
22 de juliol del 2020
Actualitzat el 23 de juliol a les 10:09h
Aquest dimecres 22 de juliol comença la nova campanya d'estiu de donació de sang. L'Ajuntament de Terrassa ha ofert al Banc de Sang i Teixits (BST) el Centre Cívic Maria Aurèlia Campany com espai per dur a terme l'acció durant el període de vacances. La primera jornada comença aquest dimecres dia 22 i finalitzarà el divendres dia 24 de juliol. Les donacions es podran fer entre les 10 i les 14 h. Des de l'Ajuntament informen que per poder participar, cal demanar cita prèvia a través del web del Banc de Sang.

De la mateixa manera, des del Consistori i el BST fan una crida a la ciutadania a formar part d'aquesta acció. Tal com expliquen, han començat a reactivar-se les operacions i tractament ajornats a causa dels mesos de confinament, motiu pel qual la necessitat actual de donacions ha augmentat. Afegeixen que, precisament, és a l'estiu quan el ritme d'aportacions disminueix. El Banc de Sang calcula que fins a finals d'agost, els hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per atendre tots els malalts i accidentats.

Pel que fa a les mesures de seguretat, l'Ajuntament de Terrassa informa que el Banc de Sang garanteix les mesures de prevenció i seguretat a les persones que assisteixin a la jornada de donació. Entre altres mesures, els donants disposaran de gel esterilitzant en arribar a l'espai, hauran de guardar una distància mínima d'un metre amb la resta de persones i tindran a la seva disposició un bolígraf d'un sol ús per emplenar el qüestionari previ a la donació.