S'incrementen les inspeccions per garantir la distància de seguretat

L'Ajuntament ha decidit implementar noves mesures pels rebrots a ciutats pròximes

LaTorre
20 de juliol del 2020
Actualitzat a les 19:32h
L'increment de casos de coronavirus en poblacions pròximes a Terrassa ha fet que l'Ajuntament hagi decidit incrementar la informació, la inspecció i la sanció a partir d'aquest dilluns. Es posa especial atenció a espais com terrasses d’establiments de restauració, per tal de garantir les distàncies físiques, els aforaments i les mesures de prevenció, o en espais on es realitzin activitats socials o festives que puguin comportar aglomeracions de persones o relaxació de les mesures de prevenció bàsiques. 

A més a més el Consistori plantejarà al Gremi d'Hostaleria de Terrassa i Comarca l'estudi i aplicació d'un nou paquet de mesures de prevenció de possibles contagis o de seguiment, en cas que es produeixin, en un entorn de cooperació, coresponsabilitat i complicitat. També es potenciarà la informació a clients dels establiments sobre les mesures preventives. 

L'Ajuntament egarenc ha contractat ja una empresa especialitzada en desinfeccions d'espais públics, per tal de portar a terme un nou programa a diferents punts de la ciutat. El programa de desinfecció se centrarà especialment en elements de mobiliari urbà on hi pugui haver contacte físic com papereres, bancs, baranes, contenidors, i en zones properes a centres sanitaris, Centre d’Atenció Primària, farmàcies, parades d’autobús, jocs infantils etc. 

50% d'ocupació al mercat de Marti l'Humà 

Pel seu caràcter d'activitat econòmica bàsica i estable, es manté l'obertura del Mercadal, dintre del recinte tancat, al 50% del seu aforament i amb el màxim rigor en les mesures de prevenció (mascareta, distància física i rentat de mans amb gel hidroalcohòlic).

L'Ajuntament estudiarà cada cas, en funció de la situació sanitària, per autoritza o denegar la realització d'actes públics que estiguin dins del seu àmbit competencial. Pel que fa a les activitats incloses en el cicle "Fem Estiu", s'aplicarà el mateix criteri: anàlisi i decisió cas per cas. En totes les actuacions, es vetllarà per l'aplicació, amb el màxim rigor, de les mesures de prevenció i seguretat i per la a seva difusió entre totes les persones participants

També s'ampliarà, a partir de dimarts, el dispositiu de repartiment gratuït de mascaretes a la ciutadania a tots els districtes de la ciutat, a través dels centres cívics i del casal de Can Parellada.

Això implicarà el tancament del centre de distribució establert fins ara al casal del Vapor Gran. Es reactiva també el repartiment de mascaretes a través de Creu Roja, voluntaris/es en bicicleta, a diferents punts de la ciutat i s'estan preparant altres formes de distribució per tal de garantir al màxim que tothom pugui disposar d'aquest material de proteccióEn .

definitiva, el govern local demana també un acte de responsabilitat individual per la prevenció i per evitar situacions més crítiques a la ciutat. Actualment el govern considera que la situació a Terrassa és "raonablement bona i sota control, tot i que no es pot descartar que es compliqui els propers dies".