Sabadell suspèn finalment la Festa Major pel repunt de contagis a Catalunya

S’emplaça a les entitats i les associacions a continuar treballant propostes i activitats per la Festa Major de 2021

Castell de focs artificials.
Castell de focs artificials. | Juanma Peláez
LaTorre
17 de juliol del 2020
Actualitzat a les 14:21h
Finalment el govern de Sabadell ha decidit suspendre la Festa Major pel repunt de contagis de coronavirus a Catalunya. En el seu moment, Terrassa va prendre una decisió similiar i va acabar apostant per una Festa Major virtual celebrada entre el 3 i el 5 de juliol.

L'Ajuntament sabadellenc ha fet l'anunci aquest divendres 17 de juliol i asseguren que "la voluntat municipal ha estat sempre treballar per activar el sector cultural de la ciutat". Tot i els esforços del consistori i els organitzadors han anat sempre encaminats a mantenir una programació de Festa Major que garantís totes les mesures de seguretat i a reactivar el teixit cultural de la ciutat, l’augment de casos de contagi en els darrers dies ha fet que es prengui aquesta decisió.

La Festa Major de 2020 havia estat treballada conjuntament amb les entitats de la ciutat i les comissions del procés participatiu, i s’havia concebut més que mai de quilòmetre zero i repartida per tota la ciutat. La situació provocada pels casos de rebrot ha alterat finalment la programació i a hores d’ara ja s’ha informat a les entitats implicades de l’anul·lació de la Festa Major prevista a principis de setembre. 

Alhora, s’emplaça a les entitats i les associacions a continuar treballant propostes i activitats per la Festa Major de 2021. La voluntat de l’Ajuntament ha estat en tot moment la d’incentivar l’activitat de les entitats i els particulars que fan possible la Festa Major, però la situació actual obliga a posar per davant de tot la salut individual i col·lectiva.