Sostenibilitat

MútuaTerrassa signa un acord amb la Generalitat per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle

El pacte l'han firmat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el president de l'entitat terrassenca, Jordi Parera, a Viladecavalls

per LaTorre , Viladecavalls, 16 de juliol de 2020 a les 19:02 |
Representats de la Generalitat i de MútuaTerrassa durant la signatura de l'acord. | Cedida / MútuaTerrassa
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
MútuaTerrassa ha signat aquest dijous 16 de juliol els acords voluntaris amb la Generalitat de Catalunya per a la reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle. D'aquesta manera, s'incorpora a les 179 entitats adherides actualment. La signatura ha tingut lloc al Parc Logístic de Salut de Viladecavalls, i l'han efectuat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el president de MútuaTerrassa, Jordi Parera. També ha fet acte de presència l'exconseller empresonat Josep Rull, actual responsable del programa Compromís Verd de l'entitat. Des de fa uns mesos.

L'objectiu d'aquest acord és establir un marc de col·laboració entre l'empresa de Terrassa i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, i busca insistir en la lluita contra el canvi climàtic, la millora de la gestió ambiental, l'economia circular i la salut urbana.


En aquesta línia, MútuaTerrassa afirma voler tirar endavant un desenvolupament sostenible en tots els seus àmbits d'actuació. Per aquest motiu, ha definit un full de ruta que ha de permetre reduir l'impacte ambiental de la seva activitat, consolidar els principis de l'economia circular, fer un ús més eficient dels recursos i apostar per sistemes d'estalvi d'aigua i energia i per les energies renovables.

 

El pacte es planteja com un primer pas envers la implementació del Compromís Verd, un pla que contempla el desplegament de la recollida de residus selectiva a totes les instal·lacions del Campus de Salut així com l'adhesió a la Cimera d'Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya.
 

Membres de la Generalitat i de MútuaTerrassa durant la visita a les instal·lacions d'Axioma. Foto: Cedida / MútuaTerrassa


Prèviament a la signatura, s'ha dut a terme una visita institucional a les instal·lacions d'Axioma, que ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, la secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Marta Subirà, la directora general de Qualitat de l'Aire i Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya, Mercè Rius, i en representació de MútuaTerrassa hi ha participat el Dr. Esteve Picola, director general, el Sr. Joan López, director d'Operacions i gerent d'Axioma i l'exconseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, actual responsable del programa Compromís Verd de l'entitat. Des de fa uns mesos, Rull ocupa aquest càrrec mentre compleix condemna a la presó de Lledoners. 
 

 

Participació