La Cambra de Terrassa inicia una formació online dirigida a joves amb possibilitats d'inserció laboral

El curs és d'auxiliar de recepció i l'han tirat endavant de la mà de l'UTE Prodis-Fupar

Alberg Joventut de Terrassa, ubicat a la Muntanyeta de Vallparadís.
Alberg Joventut de Terrassa, ubicat a la Muntanyeta de Vallparadís. | Cedida / Cambra de Terrassa
LaTorre
17 de juliol del 2020
La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, de la mà de l'UTE Prodis-Fupar, ha iniciat aquest mes de juliol la formació d'auxiliar de recepció. Un curs dirigit a joves amb possibilitats d'inserció laboral a l'Alberg de Joventut de Terrassa, que recentment l'Ajuntament de Terrassa n'ha adjudicat la seva gestió a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) Alberg Vallparadís, formada per Prodiscapacitats Fundació Privada Terrassenca (Prodis) i la Fundació President Amat Roumens (Fupar).

El curs, impulsat des del Programa de Garantia Juvenil de la Cambra, consta d'una primera fase de formació troncal online, que finalitzarà el 31 de juliol, i d'una segona fase de formació específica d'"Auxiliar de Recepció", que es durà a terme a partir de setembre. De moment, hi participaran 12 joves i els seus formadors són especialistes de l'UTE Prodis-Fupar, que els prepararan per realitzar diferents tasques a l'alberg urbà.

En la mateixa línia, està previst que a partir d'aquest setembre i fins al desembre es tirin endavant altres formacions relacionades també amb l'activitat de l'alberg, com el curs serveis auxiliars d'allotjaments turístics". Tal com informen des de la Cambra, la previsió és que des d'ara fins a finals d'any, 60 joves es formin en el marc del Programa de Garantia Juvenil.

Pel que fa a aquest projecte, que ara s'impulsa en col·laboració de l'UTE Prodis-Fupar, pretén oferir orientació i la possibilitat d'integració laboral i educativa per a joves d'entre 16 i 29 anys. Des de la Cambra expliquen que hi poden participar tant els joves sense estudis, ni experiència laboral, com aquells que tenen una titulació i experiència, però no tenen feina. Inicialment, els impulsors d'aquests cursos ofereixen assessorament personalitzat als joves, que després passen a formar part d'una borsa de treball. Així mateix, la Cambra afirma que el programa va dirigit també a empreses interessades a contractar joves formats en aquests cursos, i que si es dóna el cas, podran accedir a ajudes per la contractació de les persones en formació.

El Pla de Capacitació del Programa de Garantia Juvenil de la Cambra de Terrassa forma part del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE) de les Cambres de Comerç, que a la vegada s'integra en el conjunt d'accions del Sistema Nacional de Garantia Juvenil promogut pel Ministeri de Treball i Economia Social i cofinançat pel Fons Social Europeu.