La Fundació Prodis rebrà la Creu de Sant Jordi el dilluns 20 de juliol

L'acte d'entrega del prestigiós reconeixement es va postposar a causa de la pandèmia

La Generalitat atorga la Creu de Sant Jordi cada any a persones i entitats per la seva dedicació al país.
La Generalitat atorga la Creu de Sant Jordi cada any a persones i entitats per la seva dedicació al país. | Generalitat de Catalunya
LaTorre
16 de juliol del 2020
La Fundació Prodis de Terrassa rebrà aquest dilluns 20 de juliol la Creu de Sant Jordi que li va ser concedida a principis d'aquest any. La cerimònia d'entrega, que estava programada per l'abril es durà a terme el dilluns a Barcelona i comptarà amb la presència de dos representants de l'entitat. El mateix dia, la Fundació celebrarà el premi a la Coral dels Amics, edifici terrassenc que gestionarà a partir del setembre.

Aquest reconeixement per a la Fundació Prodis de Terrassa va ser anunciada al març, però l'esclat de la crisi sanitària del coronavirus ha fet que l'entrega de la Creu per part de la Generalitat es postposés fins a dia d'avui. Aquesta medalla pretén "distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural".

Segons l'organització, l'entitat és guardonada "amb motiu del seu 60è aniversari, en reconeixement al seu compromís social i a la seva tasca eficient i efectiva" per a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual, paràlisi cerebral o malaltia. A més, reconeixen la seva "valuosa lluita" per oferir educació i feina adaptades a les necessitats del col·lectiu que atén.

Aleshores, la presidenta de Prodis, Maise Balsells, va manifestar a LaTorre "l'alegria i orgull que suposa aquest guardó", el qual volien fer extensiu "a les persones que van arrencar el projecte, a les famílies i als voluntaris". En aquesta direcció, Balsells va reconèixer el paper dels usuaris i el de Terrassa, afirmat que sempre "han tingut la ciutat del seu costat".