Cultura

El mNACTEC presenta un recull d'imatges fetes a les comarques pirinenques fa gairebé un segle

Les fotografies són obra del fotògraf Josep Forns i Olivella i es poden veure en tres dimensions

per LaTorre, Terrassa | 16 de juliol de 2020 a les 09:00 |
L'exposició es presenta en format estereoscòpic, motiu pel què es pot veure en tres dimensions. | Cedida / mNACTEC
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) presenta l'exposició El Pirineu estereoscòpic de Josep Forns i Olivella. Fotografies dels anys 20 i 30. La mostra és un recull d'imatges fetes a les comarques pirinenques pel fotògraf Josep Forns, fa gairebé un segle. Ara, el mNACTEC les exposa en format estereoscòpic, motiu pel qual es poden veure en tres dimensions.

Les fotografies exposades formen part d'un arxiu del fotògraf Josep Forns i Olivella, conservat al mNACTEC, que conté més de 2.000 plaques estereoscòpiques. Capturades entre el 1924 i el 1935, la major part de les imatges van ser fetes a l'Alt Pirineu, Aran i Andorra.


L'objectiu és mostrar al públic com era el Pirineu a principis del segle XX i la seva evolució fins al present. L'exposició, que va iniciar la seva itinerància al mes de juny de 20219 a l'Alt Urgell, es podrà visitar a partir del dimarts 14 de juliol i fins al 27 de setembre al mNACTEC.

Tal com expliquen des del museu, aquest és un projecte en què hi han participat institucions com l'Institut de Desenvolupament i Promoció de l'Alt Pirineu i Aran, la Xarxa de Museus i Equipaments patrimonials de l'Alt Pirineu, la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya i l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, tot de la mà del mNACTEC.

 

 

Participació