Es jubila la treballadora més veterana de l'Ajuntament de Matadepera després de 39 anys

Maria Antònia Sellarès va entrar a treballar per primer cop al Consistori el 1975, amb 20 anys, i s'hi va quedar de manera definitiva el 1981

Sellarès va entrar a treballar al Consistori el 1981.
Sellarès va entrar a treballar al Consistori el 1981. | Miquel Badia
LaTorre
15 de juliol del 2020

Maria Antònia Sellarès, la treballadora més veterana de l'Ajuntament de Matadepera, es jubila el pròxim 4 d'agost després de més de 39 anys a l'administració local. Nascuda a la població el 1955, amb 20 anys va treballar-hi durant nou mesos per gestionar a les multes municipals. Sis anys més tard, al juliol del 1981, va entrar a formar part del primer ajuntament democràtic de manera definitiva per posar al dia els llibres d'actes.

Quan va entrar a treballar al Consistori, Matadepera no arribava als 3.000 habitants i tenia nou companys de feina. Ara en son una trentena. En declaracions a Matadepera.cat, explica que la transcripció d'actes "era forá avorrida" pero li va permetre trobar una feina pertanyent a la primera generació de dones a incorporar-se al mercat laboral". La tardor del 1981 va passar a la recepció de l'Ajuntament, i l'any següent va passar a Secretaria, tasca que ha desenvolupat fins a dia d'avui. Des del 2003 ha estat secretària dels alcaldes i alcaldesses que ha tingut el municipi des d'aleshores.
 

Sellarès explia que en aquesta etapa ha vist "la implicació que els diferents alcaldes i regidors tenen en gestionar i promoure tot allò que consideren necessari i oportú pel municipi: una feina que va molt més enllà d’horaris i relacions familiars, i on veus com s’esforcen tots en millorar la vida del poble i de la seva gent, mai a gust de tothom, les coses com siguin, però sempre amb la responsabilitat del seu càrrec”.

A l’hora de fer balanç d'aquestes quatre dècades, Sellarès explica que el millor ha estat treballar en una feina on "ha après molt i mai ha deixat de treballar pel seu poble i la gent que coneix".  A més, afegeix, "hi ha treballat a gust, s'ha sentit reconeguda, considerada i per tant molt afortunada".