Europa escull Terrassa per participar en un programa sobre ciutats intel·ligents

Durant dos anys, l’Ajuntament rebrà suport europeu per avançar en transformació digital, promoció de la salut, creixement sostenible i resiliència urbana

LaTorre
18 de juliol del 2020
La Comissió Europea (CE) ha escollit la ciutat de Terrassa per participar en el programa Intelligent Cities Challenge (Repte Ciutats Intel·ligents). La iniciativa busca donar suport a les ciutats en termes de transformació digital i modernització, amb l'objectiu que aquestes aprofitin al màxim les noves tecnologies. D'aquesta manera, Terrassa ha estat una de les 87 ciutats escollides entre les 192 candidatures d'una vintenta d'estats de la Unió Europea i del Regne Unit. 

L'Ajuntament de Terrassa rebrà durant els pròxims dos anys l'assessorament d'experts i les eines necessàries per potenciar les noves tecnologies, que van orientades a la millora de la sostenibilitat i la resiliència urbana. A més, el programa permet incorporar noves estratègies per tal que la ciutat faciliti la inclusió, participació i innovació a través de la tecnologia. I, així mateix, millori la qualitat de vida i faciliti el desenvolupament social i econòmic.

El projecte que la ciutat de Terrassa havia presentat per participar en el programa es va desenvolupar a partir de tres objectius, a curt o mitjà termini: potenciar l'estratègia d'especialització intel·ligent en salut i promoció de la vida saludable, elaborar un Pla Director de la resiliència urbana basat en un procés obert i participatiu i continuar la implementació del model de ciutat intel·ligent amb una reedició del Pla Director Smart City Terrassa. Aquest Pla Director finalitza aquest any la seva vigència, motiu pel que el pla que l'ha de succeir es crearà en el marc del programa europeu en qüestió. 

En aquesta línia, la regidora de Tecnologia de l'Ajuntament, Ona Martínez, ha afirmat que la inclusió de Terrassa a aquest programa europeu és "una gran oportunitat per aprofitar les tecnologies avançades per fer front a la crisi de la Covid-19 i per impulsar un creixement econòmic amb una perspectiva més sostenible". La regidora també ha afegit que l'Intelligent Cities Challenge "serà decisiu per consolidar la ciutat en l'àmbit de la innovació i de les smart cities, en un moment en què el món sencer ha canviat i cal, més que mai, un ús intel·ligent de la tecnologia".