Terrassa reactiva el Comitè de seguiment de l’emergència sanitària

L'Ajuntament reitera que la situació és "bona" però fa una crida a la prevenció i la responsabilitat a la ciutadania

El govern municipal, a la reunió d'aquest dimarts en què s'ha pres la decisió.
El govern municipal, a la reunió d'aquest dimarts en què s'ha pres la decisió. | Ajuntament de Terrassa
NacióDigital
14 de juliol del 2020
Actualitzat a les 18:31h
En una reunió celebrada aquest matí a l’Ajuntament, amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Jordi Ballart; el primer tinent d’alcalde, Isaac Albert; la regidora de Salut, Mónica Polo; i el regidor de Seguretat i Via Pública; Xavier F. Rivero; s’ha decidit reactivar les estructures de decisió i gestió de la primera etapa de la crisi sanitària del coronavirus a la ciutat.

Així, tot i que el Consistori reitera que la situació sanitària és "bona", es recupera de manera preventiva el Comitè de Seguiment Covid-19, un òrgan que des de la declaració de l’estat d’emergència i fins a l’entrada de la ciutat a la Fase 1 de desconfinament, va funcionar de manera diària per analitzar la situació a la ciutat i prendre les mesures pertinents al respecte de l’evolució de l’emergència i les necessitats de la població.

L’aparició d’alguns brots de Covid-19 a diferents poblacions, ha fet considerar al Govern municipal tornar a posar en marxa aquest dispositiu permanent de seguiment, que compta amb la participació de diferents serveis municipals, i que estarà en funcionament el temps que es cregui necessari o la normalització de la situació així ho recomani.

Des de l'Ajuntament expliquen que l’experiència viscuda durant els passats mesos de març i abril "ha provocat aquesta reactivació preventiva d’aquest òrgan de treball i decisió". El Comitè de Seguiment Covid-19 de l’Ajuntament de Terrassa, que estarà especialment actiu durant el mes d’agost, està preparat per a fer front a qualsevol incidència que es pugui produir relacionada amb la crisi sanitària. En aquest sentit, s’ha previst crear una xarxa de comunicació i seguiment estable amb el Consell Assessor del Comitè d'Emergència de Protecció Civil i Salut Comunitària, per actuar el més àgil i efectivament possible.

Mesures previstes

Des de l’Ajuntament es disposa d’un pla i un conjunt de protocols per poder activar en qualsevol moment, amb els dispositius d'emergència i les mesures que puguin ser necessàries. A més, es preveu intensificar la difusió i comunicació, a través de campanyes i impactes en xarxes socials corporatives, amb les principals mesures de prevenció per a la ciutadania. Mantenir les distàncies de seguretat, l’ús obligatori de mascareta, la higiene de mans, així com diferents consells per evitar el contagi la seva propagació, centraran els missatges.