Comencen les obres de deu cruïlles a Terrassa per millorar l'accessibilitat i la seguretat viària

L'Ajuntament de Terrassa invertirà 209.000 euros en els treballs

Els treballs s'inicien aquesta setmana i està previst que finalitzin al setembre.
Els treballs s'inicien aquesta setmana i està previst que finalitzin al setembre. | Adrià Costa
LaTorre
13 de juliol del 2020
L'Ajuntament de Terrassa ha iniciat aquesta setmana un total de deu obres en diverses cruïlles de la ciutat. L'objectiu és millorar-ne l'accessibilitat i reduir la velocitat dels vehicles al pas per aquestes vies per així assegurar la seguretat viària. Està previst que els treballs finalitzin a principis del mes de setembre i han requerit una inversió de 209.000 euros.

Les actuacions que es faran estan incloses en un projecte que recull les incidències i demandes fetes tant per ciutadans, a títol individual, com per associacions. Arran d'aquests registres es contempla iniciar tasques com eliminar desnivells dels actuals paviments, ampliar les voreres o construir plataformes elevades.

Segons l'Ajuntament, els treballs no afectaran el trànsit perquè es duran a terme en voreres. Tot i això, en la fase d'asfaltat sí que es produiran algunes afectacions com pot ser el tall de la circulació. Accions d'aquest tipus es consensuaran amb el servei municipal de Mobilitat i la policia local per tal d'aplicar els desviaments corresponents i informar de les afectacions a la ciutadania.

Els treballs d'adaptació a la normativa d'accessibilitat vigent als passos es realitzaran a les següents cruïlles:
- Carrer d'Estanislau Figueras amb Pau Marsal: En aquest cas s'ampliaran les quatre voreres en forma d'orella i es recollirà l'aparcament existent. A més, en aquests espais es construiran nous escocells per a futures plantacions quan es donin les condicions adequades.
- Carrer de Germà Joaquim, 37: Es farà un nou pas elevat davant de la Biblioteca i s'executarà també una ampliació de vorera, que comptarà amb la construcció d'un nou escocell per a vegetació.
- Carrer d'Antoninus Pius amb Nicolau Talló: Es durà a terme una petita ampliació de vorera en forma d'orella i es faran nous passos adaptats tipus barca.
- Carrer de Salmerón amb Rovira Brusi: S'executarà una ampliació de vorera longitudinal al carrer de Salmerón per millorar-ne l'accessibilitat i es construirà un nou escocell. A la cantonada amb el carrer de Rovira Brusi es construirà un pas adaptat tipus barca.
- Carrer de Sierra Nevada, 24: En aquest vial es construirà un nou pas elevat.
- Carrer de Miquel Servet amb Mare de Déu del Pilar i de Marinel·lo Bosch: S'executarà una ampliació de vorera a quatre cruïlles i es farà un pas adaptat tipus barca. A més, es construiran nous escocells per a futures plantacions.
- Carrer de Concepció Arenal amb Àngel Guimerà: Es farà un nou pas de vianants. També s'executarà l'ampliació de vorera al carrer d'Àngel Guimerà i es faran a la resta de cantonades passos adaptats tipus barca.
- Carrer del Bruc amb Pi i Margall: Aquesta obra consistirà a fer una petita ampliació de vorera a la cantonada.
- Carrer d'Ullastrell amb Mossèn Tatcher: Es duran a terme dos passos elevats al carrer d'Ullastrell, mentre que al carrer de Mossèn Tatcher es farà una ampliació de vorera recollint l'aparcament existent i es construiran dos nous passos adaptats. A més, també s'hi farà un nou escocell per a vegetació.
- Carrer de Sant Cugat amb Mossèn Tatcher: Es farà un pas elevat al carrer de Sant Cugat i al carrer de Mossèn Tatcher es farà una ampliació de vorera recollint l'aparcament existent i es construiran dos nous passos adaptats. A més, també s'hi farà un nou escocell per a vegetació.

Les cinc primeres obres les realitzarà l'empresa Asfaltats Riba i el cost de les execucions és de 95.861,35 euros. Pel que fa a les cinc últimes, les durà a terme l'empresa Asfaltos Barcino i tindran un pressupost total de 113.432,70 euros.