El Museu Tèxtil de Terrassa reobre amb l’exposició «Decòrum. Vestir la casa per a l’ocasió»

El recull l’han creat de la mà de l’Associació per a l’Estudi del Moble i presenta peces de mobiliari i teixits mai abans exposats

Peces de la mostra 'Decòrum. Vestir la casa per l'ocasió'.
Peces de la mostra 'Decòrum. Vestir la casa per l'ocasió'. | Cedida
LaTorre
13 de juliol del 2020
Actualitzat a les 12:52h
El Museu Tèxtil de Terrassa reobre les portes, després de mesos de confinament, el pròxim diumenge 19 de juliol amb l'exposicióDecòrum. Vestir la casa per a l'ocasió. És un recull que havia programat la seva obertura pel passat 19 d'abril i que, a causa de la pandèmia pel coronavirus, va haver d'aturar el muntatge. La mostra l'han creat de la mà de l'Associació per a l'Estudi del Moble amb l'objectiu de plantejar el paper que se li atribueix a les llars en funció de la seva decoració.

Vestir la casa per a l'ocasió" obre al públic el diumenge 19 de juliol i es podrà visitar fins el 28 de febrer del 2021. Fins el 15 de setembre, l'horari serà els dijous de 16.00 a 19.00 i els diumenges de 10.00 a 14.00 hores, menys a l'agost que estarà tancat. A partir del 15 de setembre, esperem poder recuperar l'horari habitual d'obertura del Museu.

El recull de peces exposades està format per mobiliari que prestadors particulars han ofert als organitzadors i teixits, la majoria del Museu, que mai abans havien estat mostrats. Amb materials procedents d'arreu del món i inspirada en altres cultures, l'exposició busca també plasmar reptes actuals com són la innovació i la millora tècnica per tal d'adequar la decoració a les necessitats d'avui dia. Així mateix, amb el recull es vol posar sobre la taula valors com l'ecologia, el benestar emocional i la memòria històrica, i com aquests es poden traslladar a les llars. La mostra es pot visitar fins al 15 de setembre.