L’Ajuntament realitza 4.300 trucades a persones més grans de 70 anys durant el confinament

L’objectiu era detectar casos de vulnerabilitat, i només vuit s’han derivat als serveis socials

El nombre de dones que viuen soles duplica el d'homes, i en la majoria dels casos es tracta de dones vídues
El nombre de dones que viuen soles duplica el d'homes, i en la majoria dels casos es tracta de dones vídues
LaTorre
10 de juliol del 2020
L'Ajuntament de Terrassa ha realitzat un total de 4.296 trucades a persones més grans de 70 anys des que es va decretar l'Estat d'Alarma i fins a finals de juny. L'acció, iniciada el 27 de març i duta a terme a través del Servei de Promoció de la Gent Gran, tenia com a objectiu detectar casos de vulnerabilitat. El programa de trucades forma part d'un pla engegat des de l'Ajuntament per tal d'acompanyar i donar suport a les persones grans durant la crisi sanitària de la covid-19.

Les trucades s'han adreçat a persones de més de setanta anys que viuen soles o amb una parella, també de més de setanta anys, i que no són usuàries dels serveis d'atenció a domicili. De la mateixa manera, els serveis municipals també van contactar amb les persones que constaven inscrites al Casal de Gent Gran Anna Murià.

La majoria de les persones amb qui s'ha contactat han afirmat haver rebut suport de la família i/o veïns durant els mesos de confinament i més de la meitat ha referit sentir-se acompanyat i acompanyada. De la mateixa manera, destaca que la majoria de persones més grans de setanta anys que viuen soles són dones. En més de la meitat dels casos es tracta de dones vídues.

Pel que fa als casos derivats, n'hi ha vuit que s'han derivat als serveis socials municipals per tal de tramitar atenció domiciliària o àpats a domicili. Sis d'aquests casos s'han gestionat des de la Creu Roja, mentre que els altres dos s'han derivat al servei de Salut. La resta de trucades derivades eren persones que demanaven informació específica sobre algun servei municipal. En total, se n'han redirigit 47 persones d'entre 70 i 97 de totes les que havien estat contactades.

El programa de trucades va dividir-se en dos períodes diferents, del 27 de març al 8 de maig, amb la intenció d'identificar situacions de risc, i del 15 de maig al 24 de juny, amb l'objectiu de proporcionar acompanyament durant el desconfinament. Han format part del programa vint treballadors municipals que en total han realitzat 2.348 trucades a persones d'entre 70 i 80 anys i 1.948 a persones més grans de vuitanta anys.