Terrassa convertirà la Muntanyeta de Vallparadís en un equipament d'economia social i solidària

Les obres d'adequació començaran el 2021 i tindran un cost de 400.000 euros

El complex té més prop de 1.600 metres quadrats, 600 dels quals construïts.
El complex té més prop de 1.600 metres quadrats, 600 dels quals construïts. | Marc Solé
09 de juliol del 2020
L'Ajuntament de Terrassa obrirà un centre dedicat a l'economia social i col·laborativa a la zona de la Muntanyeta, al Parc de Vallparadís. Es tracta d'un complex format per dos edificis actualment en desús de 600 metres quadrats en total i un espai exterior de prop de 1000. Les obres s'iniciaran el 2021 i a finals del 2022 l'espai ja hauria de funcionar. El cost total de la remodelació s'elevarà fins als 400.000 euros.

Segons les previsions del Consistori, el complex s'habilitarà i constarà d'un servei de consergeria i d'informació ciutadana, un espai per a tallers i xerrades, despatxos per a entitats, sales pòlivaments, i un espai per a coworkings i cafeteria. L'era exterior serviria per acollir fires de productes de proximitat, d'intercanvi i objectes de segona mà.

El tinent d'Alcalde de Promoció Econòmica, Isaac Albert, i el regidor d'Economia Social, Pep Forn han presentat aquest dijous el projecte al costat de les futures instal·lacions. Albert ha agraït als partits -alguns ja no tenen representació al ple- que van participar en el disseny del projecte. A més, ha destacat que l'espai suposarà un "salt qualitatiu" en direcció a l'economia social i ha assegurat que l'objectiu del govern és que "els valors de l'economia social es quedin a Terrassa".
 

Isaac Albert i Pep Forn durant la presentació de l'espai. Foto: Ajuntament de Terrassa


Per la seva banda, Forn ha catalogat el projecte com a "molt important" i ha explicat que servirà per a "prioritzar les persones". A més, ha explicat pretén propociar la correlació entre empreses, gestar projectes i formar emprenedors. Les obres, que s'haurien d'haver anunciat el 12 de març però la pandèmia va postposar, serviran per adequar un espai en mal estat i convertir-lo en unes instal·lacions cogestionades per entitats i serveis municipals. Per al mateix Forn, aquest procés de remodelació demostra la intenció de potenciar l'economia social a Terrassa.
 

Els regidors visiten la sala que servirà com a sala polivalent. Foto: Marc Solé

 

El complexe compta amb un espai exterior de 1.000 metres quadrats. Foto: Marc Solé