Els comuns reclamen la creació d'un òrgan que controli la implementació del Pla de Mobilitat del Vallès

Reclamen revisar el Pla de Mobilitat del Vallès per assolir una inversió sostenible entre el 60% i 70

Els túnels d'Olesa, vistos des de l'entrada est.
Els túnels d'Olesa, vistos des de l'entrada est. | Albert Prieto
Redacció
09 de juliol del 2020
Els comuns del Vallès Occidental han demanat la creació d’un Organisme de Mobilitat del Vallès, "un veritable òrgan planificador i gestor de la regió metropolitana de Barcelona" que treballi per garantir l’implementació del Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV).

Així mateix, ha indicat que es revisi el Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV) per assolir una inversió sostenible que vagi entre el 60% i 70. I així ho ha reclamat el portaveu comarcal, Carles Rodríguez, ja que “és clarament insuficient” la proposta actual, que s’encamina cap a “la mobilitat privada”.
 
En aquest sentit, ha suggerit una major inversió en el transport públic, perquè en l’actual previsió és d’un 21%. També ha mencionat el “greuge injustificat” en el sistema tarifari i el retard de la T-Mobilitat. Mentre no “avanci” és necessària “una política tarifària més afavoridora i que fidelitzi usuaris”.
 
En matèria de transport públic ha posat l’accent en “la priorització” d’un nou intercanviador en l’àmbit de l’AP-7 i C-58, al sud de Barberà, perquè enllaci l’R4 i l’R8, ja que facilitaria connectar la Catalunya Central amb Terrassa, Sabadell i Granollers, així com “el tramvia UAB-Montcada, que actualment està en estudi informatiu i procés de redacció”. Una idea, tal com ha subratllat, “amb una longitud de 10 quilòmetres per a la connexió entre Rodalies i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC)”.
 
Els comuns també se sumen a d’altres peticions de formacions quant al Quart Cinturó, perquè es desestimi aquest projecte per “l’elevat impacte ambiental sobre zones d’interès agrícola i forestal”. Únicament ha aprovat acabar les obres entre el Vallès i el Baix Llobregat, és adir, Viladecavalls i Olesa de Montserrat.