Salut confirma que el consultori mèdic de Viladecavalls estarà tancat tot l'estiu

Molts sanitaris es troben de vacances a l'espera d'una segona onada més endavant, fet que provoca una falta de personal

Segons les previsions de Salut, el centre obriria al setembre.
Segons les previsions de Salut, el centre obriria al setembre. | Ajuntament de Viladecavalls
LaTorre
09 de juliol del 2020
Salut no obrirà el consultori mèdic de Viladecavalls durant l'estiu. Així ho van notificar delegats del Departament en una reunió celebrada aquest dimarts amb l'alcaldessa del municipi, Cesca Berenguer, i associacions veïnals afectades per la mesura. La trobada es va concertar per donar resposta a les demandes dels veïns, i en especial a la gent gran, que s'ha de desplaçar fins a Can Trias.

Els responsables de CatSalut van recordar que gran part del personal sanitari fa vacances els mesos de juliol i agost per reservar efectius de cara a una possible segona onada al setembre, moment en què. segons les previsions, podria reobrir el consultori. Al final de la reunió es va acordar seguir en contacte entre administracions tot esperant la proposta de CatSalut en funció dels adveniments.

Berenguer va insistir en l'augment del nombre de professionals del centre, reclam que ja va ser comunicat dos anys enrere. D'altra banda, els veïns també van criticar deficiències en el servei del centre prèvis a la pandèmia. En aquest sentit, els responsables del departament de Salut van situar l'atenció primària al municipi com a "essencial", admetent que són necessaris més professionals però també l'assistència més personalitzada i fins tot, telemàtica, canvis que resten a l'espera del futur més immediat.