Vols donar sang? Pots fer-ho aquest divendres a Terrassa

El Centre Cívic Francesc Macià obre les portes aquest divendres en torn de matí i tarda fins les vuit del vespre

Es necessiten 1.000 donacions de sang diàries a Catalunya.
Es necessiten 1.000 donacions de sang diàries a Catalunya. | Localpres
LaTorre
09 de juliol del 2020
Actualitzat a les 16:52h
El Centre Cívic President Macià de Terrassa (rambla Francesc Macià, 189), obrirà les seves portes aquest divendres 10 de juliol per acollir la campanya d'estiu de donació de sang i garantir l'abastament durant el període de vacances.

Amb aquesta jornada, l'Ajuntament de Terrassa se suma a la llista de poblacions que ofereixen espais públics al Banc de Sang i Teixits de Catalunya (BST). Les persones interessades podran assistir a donar sang de 10 a 15 h en horari matinal i de 17 a 20 h del vespre. Per participar-hi, cal demanar hora a través d'aquest enllaç.

Amb 2.597 donacions de sang i 271 de plasma des del 14 de març, Terrassa s'ha convertit en la quarta ciutat de Catalunya amb més donacions, amb una mitjana de 10.000 d'anuals. La demanda actual situa com a necessàries 1.000 donacions diàries a tot Catalunya, pel que es fa una crida a mantenir el ritme un cop superat l'estat d'alarma i no baixar la guàrdia. Consulta aquí les condicions per convertir-te en donant de sang.

Donació amb mesures de seguretat

El Banc de Sang garanteix les mesures de prevenció i seguretat a les persones que assisteixin a la jornada de donació. Entre altres mesures, els donants disposaran de gel esterilitzant en arribar a l’espai, hauran de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tindran a la seva disposició un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari previ a la donació.