FOTOS L'exposició de la Cultura Popular de Terrassa, des de dins

La mostra, que coincideix amb la cancel·lació de totes les activitats presencials de Festa Major, es pot visitar al Recinte Firal fins el 12 de juliol

L'exposició es pot visitar fins el 12 de juliol al Recinte Firal de Terrassa.
L'exposició es pot visitar fins el 12 de juliol al Recinte Firal de Terrassa. | Marc Solé
08 de juliol del 2020
El Recinte Firal de Terrassa acull des del 5 de juliol i fins el diumenge 12 l’Exposició de la Cultura Popular. Es tracta de l'única activitat presencial programada en el marc de la Festa Major d'enguany, que es va celebrar amb tot tipus d'accions virtuals com concerts, el tradicional pregó o actuacions de grups de cultura popular en diferit.

És per aquest últim motiu que l'Ajuntament va decidir dedicar un espai per aquests col·lectius i obrir l'exposició, en què hi participen més d'una trentena de grups de cultura popular de la ciutat i s'hi pot contemplar el vestuari que utilitza cada un d'ells durant les exhibicions, el bestiari i figures que els acompanyen, així com panells informatius amb els trets més característics de cada agrupació: àmbit que representen, història i curiositats. 

Així doncs, hi podem trobar un espai dedicat per a les colles castelleres de la ciutat, un per cada una de les colles de diables, l'Esbart Egarenc, els Ministerials del Raval. Conegudes figures com l'Àguila i el Drac de Terrassa, els Nans i tots els Capgrossos de l'any des del 1982, així com els Gegants de la ciutat, també s'emporten gran part del protagonisme.

Per entrar al recinte és obligatori l'ús de mascareta, i els visitants s'han de prendre la temperatura amb abans d'entrar. L'entrada la l’exposició és gratuïta i es podrà visitar fins al pròxim diumenge dia 12, cada dia de les 10h a les 13h i de les 17h a les 21h.
 

L'exposició inclou tots els Capgrossos de l'any des del 1982. Foto: Marc Solé

 

L'Àguila de Terrassa també forma part de l'exposició. Foto: Marc

 

Un carro i un maniquí amb l'indumentària tradicional, al racó dels Amics de Sant Antoni Abad. Foto: Marc Solé

 

Dos visitants passen pel racó del Drac de Terrassa. Foto: Arnau Alcalà

 

El Bitxo del Torrent Mitger. Foto: Marc Solé