La UPC de Terrassa acollirà un congrés internacional promogut per l'Agència Espacial Europea

Es tracta del Symposium on Space Educational Activities, on es discuteix l’estat actual i el futur de les activitats educatives espacials a Europa i al món.

L'edifici de l'Escola Industrial, amb el nom d'ESEIAAT
L'edifici de l'Escola Industrial, amb el nom d'ESEIAAT | UPC Terrassa
LaTorre
07 de juliol del 2020
La Universitat Politècnica de Catalunya ha estat seleccionada per organitzar la quarta edició del Symposium on Space Educational Activities, un esdeveniment de referència en què es discuteix l’estat actual i el futur de les activitats educatives espacials a Europa i al món. L'activitat, que se celebrarà entre el 21 i el 21 d'abril del 2021, portarà uns 300 estudiants, professors i professionals del sector de tot el mon a la ciutat.

Amb l’organització d’aquest simposi, la UPC segueix posicionant-se com una universitat puntera a escala internacional en l’àmbit espacial. La proposta ha estat seleccionada per l’ESA, destacant entre candidatures d’universitats d’altres estats membres de l’agència. El Chairman de la trobada és Miquel Sureda, professor de l’ESEIAAT.

Un cop confirmada la notícia, el rector de la UPC, Francesc Torres, ha declarat: "A la UPC, estem orgullosos de  tenir l’oportunitat d’organitzar el 4t SSEA durant el 50è aniversari de la nostra Universitat, i vull donar la benvinguda, personalment, a tots els educadors, estudiants i professionals que desitgin assistir al simposi i visitar Barcelona".
 
Una candidatura de l'ecosistema espacial de Barcelona i Terrassa
 
L’SSEA 2021 estarà organitzat per les tres escoles de la UPC dedicades a la formació i la recerca en l’àmbit espacial: l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), l’Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (ETSETB) i l’Escola d'Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC). Tot i que la major part del programa es desenvoluparà  a Barcelona, els participants del SSEA 2021 també realitzaran vàries activitats a Terrassa, que es coneixeran en els pròxims mesos.
 
Un simposi d’estudiants per a estudiants
 
Un dels principals eixos vertebradors de l’SSEA 2021 és que, més enllà d’anar adreçat a l’estudiantat, estarà també organitzat pels mateixos estudiants, els enginyers/es i científics i científiques que lideraran el futur del sector espacial a Europa. Així, l’equip organitzador compta amb un curós equilibri entre professionals, estudiants de màster i estudiants degrau. La proposta també fa especial èmfasi en la promoció de l’educació espacial d’Europa al món i en complir objectius d’equitat, igualtat de gènere, diversitat i sostenibilitat.
 
El simposi se celebrarà entre els dies 21 i 23 d’abril de 2021, donant la possibilitat als visitants de gaudir de la Diada  de Sant Jordi. La visita de centenars de participants a Barcelona suposarà, a més, una gran oportunitat de col·laborar en la reconstrucció del teixit social i productiu de la ciutat en l’escenari post-COVID-19.
 
La trobada se centra en activitats educatives en l’àmbit espacial a la universitat, donant la possibilitat als participants de compartir els seus resultats i experiències. Es preveu que atregui educadors i estudiants universitaris, així com responsables de projectes que ajudin a fer de pont entre les activitats dutes a terme durant la secundària i batxillerat amb la universitat. L’esdeveniment també comptarà amb la participació d’empreses locals i europees interessades en els esforços educatius espacials i els seus resultats.