El PSC critica el cost «desorbitat» de la Festa Major i denuncia dèficit participatiu en l'elaboració del programa

La despesa de l'edició d'enguany se situa en 80.000 euros, segons el govern municipal

Alfredo Vega i Javi García, membres del PSC de Terrassa.
Alfredo Vega i Javi García, membres del PSC de Terrassa. | Cedida
Redacció
07 de juliol del 2020
El grup municipal del PSC a Terrassa s'ha mostrat molt crític respecte a la Festa Major virtual celebrada el cap de setmana del 3 al 5 de juliol a la ciutat. En un comunicat, els socialistes denuncien "decisions unilaterals" en l'elaboració del programa d'aquesta i critiquen el seu cost "desorbitat", que aquest any es xifra en 80.000 euros, segons el govern municipal.

D'aquesta manera, els socialistes egarencs es queixen que és la primera vegada, asseguren, que abans de la Festa Major no es convoca la Comissió de Cultura Popular i Festes, i tampoc ni el Consell Municipal de Cultura, en què es troben els partits polítics. Per això, acusen el govern de TxT i ERC de "prendre decisions unilaterals" i assegura que activitats "que han donat projecció i personalitat a la Festa Major" no han estat difoses pels canals oficials, com la Fira artesanal, la Gala de Circ o la Pedalejada, entre d'altres.

Amb relació al cost de la cita, el PSC considera que 80.000 euros no són adequats per a una festa virtual, i situen en 400.000 euros el cost de les festes majors organitzades sota els governs socialistes a la ciutat en context de normalitat. En aquest sentit, "recorden" que no han costat mai 600.000 euros "com s'ha manifestat reiteradament i confusament" des de l'equip de govern actual i anuncien que han demanat una relació detallada de la despesa i una rectificació de les xifres donades.

D'altra banda, el grup municipal socialista qüestiona que un regidor del Govern municipal actués a la Festa Major, al·legant que aquesta "hauria de continuar sent un espai per donar visibilitat i projecció a artistes locals" i que un regidor ocupi aquest espai és "del tot qüestionable". Amb aquestes paraules es volen referir a l'actuació del regidor Raul Ibañez, "El Biri" en el sí del Jove Confinat.

Per acabar l'escrit , el PSC reafirma el seu compromís amb el sector cultural i recalquen que estaran atents en veure "com reverteixen aquests diners estalviats en aquesta edició en
possibles futures accions" de reconstrucció de la indústria cultural, ja que, conclouen, Terrassa "ha de ser fidel als acords, compromisos i recomanacions adquirits des de les associacions municipalistes, sectorials i polítiques dins les mesures anticrisi de la lluita contra la Covid-19.