coronavirus

Alguns carrers de Terrassa podrien continuar tallats al trànsit durant els caps de setmana

La mesura ha permès garantir la distància de seguretat entre les persones

per LaTorre , 3 de juliol de 2020 a les 13:20 |
El Consistori estudia mantenir els tarrers per a facilitar les distàncies entre vianants. | Ajuntament de Terrassa
Després de set caps de setmana consecutius, a partir d'aquest ja no s'aplicarà la mesura de tall de carrers que es va establir per tal de facilitar el passeig i garantir la distància física necessària a la via pública durant l'estat d'alarma. Durant les fases de la desescalada en que existien horaris concrets per sortir a passejar i fer esport, la vianalització de les calçades ha facilitat una mobilitat més fluida i segura entre les persones.


Amb la finalització de l'estat d'alarma i l'arribada de l'estiu, el nombre de vianants als carrers s'ha reduït i s'ha considerat concloure la mesura. La proposta s'ha aplicat als carrers de Núria, Ample, a l'avinguda de Josep Tarradelles, a la rambla de Francesc Macià, als carrers de Miquel Vives, de Sant Tomàs i de Colom.

El govern fa una valoració positiva de la iniciativa i es planteja la possibilitat de donar continuïtat al tall d'algun d'aquests vials durant els caps de setmana, en un futur. Segons la tinenta d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, "volem copsar la percepció de la ciutadania, conèixer la seva experiència i saber si veuen positiu que aquesta mesura es pogués repetir en alguns dels carrers on s'ha implantat durant aquests darrers caps de setmana". 


L'equip de govern considera que guanyar espai per als vianants és un punt clau en la Revolució Verda que s'està impulsant i, en aquest sentit, el tall de carrers els caps de setmana "ha permès recuperar l'espai públic, viure'l, gaudir-lo i compartir-lo d'una manera diferent".  

De cara al futur, la proposta passaria per poder mantenir aquells vials tancats els caps de setmana on s'ha detectat una major afluència de persones durant les set setmanes en que s'ha aplicat la mesura, tot i que caldrà estudiar amb detall les valoracions rebudes i la viabilitat econòmica de la continuïtat del projecte.
​​
​​
​​

 

Participació