Avui comencen tres dies de Festa Major Confinada a Terrassa

S'han programat concerts i activivitats en línia

Inici de la Festa Major de Terrassa 2019.
Inici de la Festa Major de Terrassa 2019. | Rafel Casanova BCF
03 de juliol del 2020
Actualitzat a les 10:25h
La Festa Major de Terrassa 2020 arrenca aquest divendres amb una programació d'actes virtuals per adaptar-se al context que ha provocat la crisi sanitària de la Covid-19. Pots consultar tot el programa de la Festa Major de Terrassa 2020 aquí. La Festa Major començarà oficialment a les 19.45 h, quan Jordi Ballart i Marc Galí, cofundador dels Bastoners de Terrassa, encendran el ciri. L'acció vindrà seguida de la repicada de campanes a totes les esglésies de la Festa Major. Tots els actes es poden seguir en línia aquí. 

En un format reduït i sense activitats presencials, el programa de la Festa Major 2020 contempla concerts i actuacions de cultura popular, així com el típic pregó, que anirà a càrrec de Miki Núñez, i l'anunciament del Capgròs 2020. Aquestes dues últimes activitats que tindran lloc el divendres a partir de les 20 h.

Concerts solidaris per gaudir en línia

En l'àmbit musical, hi destaquen les actuacions de Sense Sal, Miki Núñez, Doctor Prats i la pianista Íngrid Cusidó. Els dos primers tindran lloc el divendres 3 a les 22 i les 23 h i es podran seguir en directe pel Canal Terrassa TV, la Ràdio Municipal i per Instagram Live aquí. Els dos darrers tindran lloc el dissabte a les 23 h i el diumenge a les 17 h i es podran seguir en directe pels mitjans de comunicació municipals. El mateix dissabte a les 22 h tindrà lloc i en streaming el concert de la cantant terrassenca Mabel Flores.

Aquestes actuacions, que des de l'Ajuntament defineixen com a "tastets" solidaris, en què els espectadors podran fer donacions per a la campanya "La música ens cura. Pianos pels hospitals". La regidora de Cultura, Rosa Boladeras, ha explicat que els concerts d'aquests grups i artistes seran reprogramats en format presencial "quan la situació ho permeti" i tal com manava la programació de la Festa Major abans del confinament. 

Una única activitat presencial

L'única activitat presencial que tindrà lloc en el marc de la cita serà l'exposició de la Cultura Popular de la Festa Major, que obrirà el diumenge 5 de juliol a les 10 del matí i s'allargarà fins al diumenge 12. En aquest espai, que la ciutadania podrà visitar de manera gratuïta, els grups de cultura popular hi exposaran les seves peces més icòniques, com bestiari, capgrossos o elements de vestuari característic de cada un d'ells.