Tot per Terrassa i PSC tanquen l'episodi de tensió «pel bé de la ciutat»

Alfredo Vega s'ha justificat pel seu viatge "de força major" a l'estranger a principis de juny i el govern municipal s'ha excusat per haver-lo questionat "sense males intencions"

Jordi Ballart, nou alcalde de Terrassa.
Jordi Ballart, nou alcalde de Terrassa. | Anna Mira
Marc Solé/Marta Casas
30 de juny del 2020
Actualitzat a les 18:01h
El viatge d’Alfredo Vega a principis de juny continua portant cua al ple de Terrassa, però PSC i Tot per Terrassa han mostrat voluntat de rebaixar la tensió viscuda les últimes setmanes. Els socialistes van ser molt crítics amb les preguntes formulades pel grup de Tots per Terrassa que van “elevar a públic una qüestió privada, i molt greu”, ha dit el regidor Javier García, del PSC, en el seu torn de preguntes amb resposta oral, on ha demanat a la regidora Núria Marín si coneixia prèviament el viatge de Vega i els motius.

Després de fer les preguntes, García s’ha adreçat a l’alcalde, Jordi Ballart, per retreure-li que el seu grup hagués preguntat, públicament, sobre aquest viatge. “No sé si és més propi de companys de ple que haguessin trucat per interessar-se pels motius”, ha dit García. “Hauria de reflexionar sobre quin és el paper que està fent com a alcalde de Terrassa, i si la seva actitud està beneficiant o perjudicant la ciutat”, ha etzibat el regidor socialista.

Ballart, però, ha negat que sabessin res, abans de formular les preguntes sobre aquest viatge, i que el seu grup municipal es va limitar a preguntar per tal de tenir la informació i garantir que, si calia, el senyor Alfredo Vega pogués passar els 14 dies de quarantena preceptius. En la mateixa direcció ha assegurat que el govern municipal "té molt clar que Vega no s'ha saltat l'estat d'alarma".

El mateix Vega ha explicat que després de fer aquest viatge es va poder fer les proves, comprovant que no tenia la malaltia, i va assegurar-se dels protocols que havia de seguir. sempre ajustant-se a la legalitat. Pel que fa a la informació a l’Ajuntament, Vega ha lamentat que “les coses es podien haver fet d’una altra manera”, tant per part seva com per part del grup de Tot per Terrassa, i ha posat a disposició de tot el ple tota la informació que calgui.

Per a tancar l'episodi, la regidora Núria Marín ha assegurat que cal "restituir la confiança pel bé de la ciutat" amb l'objectiu de treballar per la ciutadania les setmanes prèvies d'un Pacte de Ciutat que veurà la llum aquest juliol en un ple extraordinari les pròximes setmanes.

Tensió durant el confinament

La relació de PSC i Tot per Terrassa ha estat convulsa des que els municipalistes, comandats per Jordi Ballart, van treure l'alcaldia de la ciutat als socialistes, que hi havien governat durant 40 anys. Durant el confinament, la tensió ha estat a l'ordre del dia i s'han viscut diversos episodis de desavinences, més enllà del qüestionament a Vega pel viatge a l'estranger. 

Mesos enrere, els socialistes van manifestar dubtes sobre la qualitat del milió de mascaretes comprades per l'Ajuntament, més tard van demanar la dimissió del regidor Noel Duque acusant-lo d'insults i amenaces. Setmanes després, uns veïns van denunciar suposats insults homòfobs per part de Vega a Ballart, que l'alcalde i el seu partit van recolzar i criticar. Arran d'això, el PSC va "retirar la confiança institucional i política" a Ballart, iniciativa que van recolzar Ciutadans i Junts per Terrassa retirant-se en bloc del Pacte de Ciutat.