coronavirus

Les biblioteques de Terrassa amplien els seus serveis

Es tracta de la consulta de materials, l'ús d'ordinador amb accés a internet i eines d'ofimàtica amb cita prèvia, als que es pot accedir des d'aquest dilluns 29 de juny

per NacióDigital , 30 de juny de 2020 a les 10:00 |
Entrada de la Biblioteca Central de Terrassa. | Anna Mira
Després d'haver obert per al servei de préstec amb cita prèvia el passat 1 juny, les biblioteques municipals de Terrassa ja ofereixen més serveis des d'aquest dilluns 29 de juny. Es tracta de la consulta de materials, els ordinadors amb accés a internet i eines d'ofimàtica amb cita prèvia. La Biblioteca del Districte 5 serà l'excepció i de moment no oferirà aquestes prestacions.
 
D'aquesta manera, cada una de les biblioteques municipals habilitarà un espai limitat per a la consulta bibliogràfica i es podrà reservar taula i cadira per poder accedir als documents, fer ús de l’ordinador portàtil propi o bé dels ordinadors disponibles a l’equipament per a
l'estudi individual. La consulta de documents de la biblioteca, inclosa la de diaris i revistes, serà d‘un sol ús, és a dir, un cop consultats, els documents, hauran de passar una fase de quarantena. D’altra banda, els ordinadors disponibles a les biblioteques podran ser accessibles per a una sola persona al dia.

Per utilitzar d'aquests serveis, les persones interessades hauran de demanar cita prèvia mitjançant el formulari habilitat a la secció de biblioteques de la web de l'Ajuntament de Terrassa. També es pot fer trucant als telèfons de cada una de les biblioteques, que pots trobar a la mateixa pàgina. L'ús de mascareta serà obligatori.

 
El servei de préstec segueix oferint-se amb cita prèvia. Com a novetat, també es poden reservar documents que es trobin en quarantena. També continua actiu el servei de préstec interbibliotecari a nivell municipal i, d’aquesta forma, el servei de préstec amb cita prèvia pot facilitar documents d‘una altra biblioteca de Terrassa a la biblioteca més propera per a la persona sol·licitant.

 
Pel que fa a les devolucions, totes les biblioteques municipals tenen bústia a l‘exterior on es poden dipositar els documents per a ser retornats. A més, i per facilitar el servei a les persones usuàries, les biblioteques han ampliat automàticament tots els préstecs que s’han fet fins el proper 31 de juliol.
 
 

Participació