La commemoració del Dia per l'Alliberament LGTBI+ amb propostes online

La bandera irisada apareix pintada en mobiliari urbà i un tram de la rambleta del Pare Alegre

La pintada de la bandera irisada a la rambleta del Pare Alegre
La pintada de la bandera irisada a la rambleta del Pare Alegre | Rafel Casavova BCF
LaTorre
26 de juny del 2020
Actualitzat a les 18:50h
Aquest diumenge se celebra el Dia per l'Alliberament LGTBI+ i Terrassa ha elaborat una agenda d'activitats que es farà de forma online, a través del canal d'Instagram municipal. Una opció que ha vingut obligada per la situació actual, marcada per la pandèmia i evitar així aglomeracions a la via pública.

De forma virtual hi ha preparades reflexions, debats i continguts per repensar la construcció social dels gèneres i les sexualitats, i el diàleg entre les polítiques que vertebren l'eix home-dona i les relacionades amb la diversitat afectiva i sexual.
 

Els operaris treballant en la pintada de l'arc de Sant Martí Foto: Rafel Casavova BCF


La regidora de LGTB+, Jennifer Ramírez, ha afirmat que malgrat no hi hagi trobades personals, aquest "fet de no poder-nos trobar en actes públics no ha de fer-nos invisibles, tothom pot aportar quelcom en aquesta lluita, tot i la distancia". Aquesta setmana ja s'han dut a terme iniciatives de conscienciació contra els tòpics que envolten les persones, famílies i relacions LGTBI+, a través d’una proposta de reptes a través d’Instagram.

Entre d'altres hi ha hagut una lectura guiada del llibre Brujería y contracultura gay, l'associació LGTB Terrassa ha organitzat unes xerrades virtuals amb activistes LGTBI+, a través del seu canal d'Instagram i aquest divendres, l’escriptora Bel Olid parlarà sobre el seu llibre Follem?.

A banda, la ciutat s'ha adherit a la Xarxa de Serveis d'Atenció Integral (SAI) que ha instat pintar algun element del mobiliari urbà amb la bandera irisada per tal de donar visibilitat aquest col·lectiu. A Terrassa s'han fet en tres a la plaça de la Dona i, a més, s'ha pintat sobre la calçada a la rambleta del Pare Alegre, a l'altura dels jutjats.