Alguns centres educatius de Terrassa podrien començar el nou curs escolar en espais alternatius

El Departament d’Educació garanteix la presencialitat al 100% a les etapes d’Infantil, Primària i ESO

Reunió de l'alcalde Jordi Ballart amb la regidora Tersa Ciurana i el conseller d'Educació, Josep Bergalló.
Reunió de l'alcalde Jordi Ballart amb la regidora Tersa Ciurana i el conseller d'Educació, Josep Bergalló. | Aj. Terrassa
LaTorre
26 de juny del 2020
Actualitzat a les 14:12h
L'inici del curs escolar per l'any vinent a Terrassa podria fer-se també, en espais municipals fora de les escoles. En una reunió telemàtica de l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i la tinenta d’alcalde de Cicles de la Vida i regidora d’Educació, Teresa Ciurana, amb el conseller d’Educació, Josep Bargalló, s'han compromès a buscar espais alternatius pels centres que ho requereixin.

El curs començarà amb agrupacions estables, que implicaran la creació de nous grups d’alumnat, que es mantindran durant tot el curs. L’alcalde, Jordi Ballart, ha declarat que, per fer front a aquesta nova realitat “l’Ajuntament proposarà espais adients, tant municipals com privats, per poder fer front a la necessitat d’espais provocada per la creació de nous grups per respectar les mesures de seguretat i sanitàries que calgui".

Ballart també ha recordat que Terrassa “compta amb un teixit associatiu molt potent i que, si cal, es mobilitzaran espais d’entitats, associacions i, si calgués, privats". D’altra banda, el conseller d’Educació ha garantit la presencialitat al 100% a Infantil, Primària i ESO, reservant l’ensenyament telemàtic, si les circumstàncies així ho requerissin, al Batxillerat.

L’alcalde i la tinenta d’alcalde també han posat de manifest, que aquests espais addicionals no seran necessaris a tots els centres educatius, ja que molts han perdut línies i no els caldran espais alternatius fora d’aquests centres, que podran acollir nous espais amb normalitat.

"En aquests moments, faig una crida pública a la col·laboració de tothom davant l’emergència educativa i també vull agrair a tots els centres educatius la seva col·laboració en la cessió d’espais per als casals d’estiu, uns casals que, sens dubte, seran més educatius que mai”, ha expressat Ballart. 

En aquest sentit, s’ha anunciat que els casals d’estiu, durant el mes de setembre, no es faran als centres educatius i es traslladaran a altres espais municipals per facilitar l’inici del nou curs en les condicions adients.

A la reunió, també s’ha parlat de les possibles mesures a emprendre en cas de rebrot, informant des del Departament que la intenció inicial no és tancar escoles, sinó fer confinaments parcials, així com de mesures de suport per a les escoles bressol privades.