urbanisme

FOTOS Així canviarà la Rambleta del Pare Alegre per a «dignificar» l'entrada sud de Terrassa

L'Ajuntament vol ampliar-hi la zona de vianants i també l'espai verd amb una inversió de 6,6 milions d'euros

per LaTorre, 26 de juny de 2020 a les 19:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Junta de Govern de l'Ajuntament de Terrassa va aprovar aquest divendres el projecte de reurbanització de la Rambleta del Pare Alegre. La voluntat del Consistori és "dignificar l’entrada Sud de Terrassa, amb una imatge més atractiva i moderna". Les obres afectarien la citada via en el tram comprès entre el carrer de Navas de Tolosa i la rotonda del Doré. Si es compleixen les previsions, les obres podrien finalitzar el 2026 després d'una inversió de 6,6 milions d'euros.
 
Segons els pronòstics, aquest espai tindrà una zona residencial (amb 201 habitatges, dels quals 60 seran de protecció pública), comercial i de serveis. Tot això, ubicat en un entorn urbà "que prioritzarà les zones de vianants i els espais verds, i que comptarà amb una nova vialitat que contribuirà a una mobilitat més sostenible, on es prioritzarà els vianants, les bicicletes i el transport públic", apunten fonts municipals.
 
Una de les altres novetats és la creació d’una rotonda en la cruïlla de la Rambleta del Pare Alegre i del carrer del Tren de Baix amb Navas de Tolosa, que incorporarà la circulació de bicicletes al seu voltant. El projecte també contempla habilitar carrils bici i ampliar les voreres. Amb aquesta remodelació radical, es pretén potenciar l'activitat econòmica i revitalitzar la zona des de la sostenibilitat i la modernització.


 

 

Participació