Convoquen una gran manifestació a Terrassa per reclamar «el rescat de les persones, els treballs i els salaris»

Sota el lema "Per unes vides dignes" demanaran un nou model social econòmic en què "ningú es quedi enrere"

La manifestació tindrà lloc a la plaça Lluís Companys de Terrassa tot complint les mesures higièniques i de seguretat.
La manifestació tindrà lloc a la plaça Lluís Companys de Terrassa tot complint les mesures higièniques i de seguretat. | CCOO
LaTorre
23 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:04h
La plaça de Lluís Companys de Terrassa acollirà aquest dissabte 27 de juny a les 10.30 h una gran manifestació per a reclamar un gran acord "per rescatar les persones, els treballs i els salaris". Els sindicats CCOO, UGT i USOC, de la mà d'entitats socials, organitzen la protesta, que se celebrarà de manera simultània en una desena de ciutats catalanes.

La convocatòria arriba en el marc de la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia del COVID-19 i té com a objectiu reclamar un gran pacte per a un nou model social i econòmic, on les persones estiguin al centre de les decisions, "perquè ningú quedi enrere", i vetlli per la qualitat de democràcia i els drets socials, indiquen fonts sindicals en un comunicat.

En aquest sentit, demanen millors condicions laborals pels sanitaris i "tractar de manera digna" la resta de serveis públics, així com pels agricultors, personal de neteja, provisió d'aliments, atenció social, personal de residències o a qui té cura de persones dependents. També insten el govern a pagar la prestació i eradicar "problemes burocràtics en la tramitació de l’ingrés mínim vital". A més, demanen la regularització dels immigrants "per garantir els drets humans i un nou model "industrial, energètic, turístic, de mobilitat i de comerç, de manera que les transicions siguin justes per a les persones i que no es quedi ningú enrere". Llegeix aquí el manifest sencer.

Segons l'organització, es tracta d'una mobilització adreçada a sindicats, treballadors i treballadores d’empreses en situació conflictiva, partits polítics progressistes, entitats socials, associacions, membres del gremi cultural i a la ciutadania en general. "No podem admetre que el Govern de Catalunya tingui paralitzats els espais de diàleg amb els agents socials, que les meses de negociació col·lectiva de la Generalitat siguin una farsa, que no tinguem un pla acordat per al retorn a les escoles ni per gestionar les residències i que els serveis d’ocupació no s’hagin reforçat amb nous acords i més personal", apunten.