FOTOS Aquest és el cartell de la Festa Major de Terrassa 2020

Enguany hi ha dues obres guanyadores: una per a la Festa Major Confinada i una altra que s'ha aprofitat per a l'Exposició de Cultura que el Recinte Firal acollirà del 5 al 12 de juliol

Cartell de la Festa Major Confinada de Terrasa, obra d'Eduard Tornero
Cartell de la Festa Major Confinada de Terrasa, obra d'Eduard Tornero | Ajuntament de Terrassa
22 de juny del 2020
Actualitzat a les 16:25h

La Festa Major Confinada de Terrassa ja té cartell. Ha estat presentat aquest dilluns a l'Ajuntament per la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, que ha estat acompanyada del seu dissenyador, Eduard Tornero, qui ha volgut destacar el "caràcter festiu i multicolor" de la seva obra, una composició "topogràfica, minimalista i genèrica". La creació de Tornero ha guanyat entre 17 cartells participants.

 

Cartell de la Festa Major Confinada de Terrasa, obra d'Eduard Tornero. Foto: Ajuntament de Terrassa

Boladeras ha anunciat que enguany les activitats que formaran la programació tindran lloc del 3 al 5 de juliol, i que estaran encarades a "evitar aglomeracions". Tot i això, ha explicat que serà una Festa Major "singular i especial que els terrassencs no oblidaran" tot afegint que se celebraran activitats "molt concretes" però confiant que "la gent respondrà", ja que "Terrassa no pot viure sense Festa Major.

Enguany, per primer cop des que comencés el 2003 el conveni amb l'Escola Municipal d'Art i i Disseny, hi ha hagut dues obres guanyadores. A part de la de Tornero, el jurat ha escollit una obra per a presentar l'Exposició de la Cultura de Terrassa, que tindrà lloc al Recinte Firal del 5 al 12 de juliol i on les agrupacions de cultura popular hi compartiran vestuari, figures i tot tipus de bestiari. La creadora d'aquest disseny, Carla Ramon, ha volgut posar en relleu que la seva obra és "festiva i contenta".

Els guanyadors, amb Boladeras, el seu tutor i el director de l'Escola Municipal d'Art i Disseny de Terrassa. Foto: Ajuntament de Terrassa

El director de l' Ramon Alemany, Escola Municipal d’Art i Disseny de Terrassa, de la que els guanyadors en son alumnes, ha remarcat que la situació de pandèmia "ha fet que cadascú treiés el millor de si mateix" i ha destacat la qualitat de les obres escollides. Salva Regàs, tutor dels dos joves, ha assegurat que a Terrassa "hi ha molt talent" i ha definit com a "espectaculars" els dos cartells.

Enguany, a causa de la pandèmia del coronavirus, l'Ajuntament de Terrassa es va veure obligada a anul·lar la Festa Major de la ciutat, però va anunciar la creació d'una festa major confinada per adaptar-se a les restriccions de la nova normalitat, que ha anat agafant forma fins a convertir-se en una realitat. De moment, ja n'ha vist la llum el cartell, i en els pròxims dies s'espera que ho faci la programació, que conformaran activitats presencials i telemàtiques.