Totes les claus de l'entrada de Terrassa a la «fase de represa»

La ciutat deixa la fase 3 i entra a la "nova normalitat" després que el Govern hagi recuperat les competècies en la gestió del coronavirus

Totes les claus de l'entrada a Terrassa a la fase de represa
Totes les claus de l'entrada a Terrassa a la fase de represa | Anna Mira
NacióDigital
18 de juny del 2020
Actualitzat a les 19:32h
Terrassa entra aquest divendres a la "fase de la represa" després que el Govern hagi recuperat la gestió de la crisi del coronavirus. D'aquesta manera, la ciutat arriba a la nova normalitat directament des de la fase 3 de la desescalada, en què només ha estat un dia. Amb aquest avançament, es produeixen novetats.

D'aquesta manera, des del 19 de juny, Terrassa està subjecte a unes noves normes marcades per un retorn progressiu a la normalitat. Pots consultar totes les preguntes i respostes sobre  el que es pot fer a la "fase de la represa" aquí. En el mateix sentit, amb l'entrada a aquest nou estadi de la desescalada, l'Ajuntament de Terrassa reobre nous equipaments i serveis tancats durant els últims mesos.

Una de les mesures més destacades és la reobertura dels parcs infantils de la ciutat, en què els nens podran tornar a jugar després de tres mesos precintats. Les fonts públiques d'aigua potable també tornaran a entrar en funcionament. En aquests espais, l'Ajuntament demanen seguir la distància de seguretat entre persones, així com les mesures higièniques corresponents.
 
Les Oficines d’Atenció Ciutadana (OACs) obriran en horari intensiu a partir de dilluns 22 de juny, de 8 a 15 hores, i amb cita prèvia. Moltes de les oficines d'atenció ciutadana, equipaments esportius i culturals de propietat municipal ja havien obert amb l'entrada a la fase 2 del desconfinament.
 
Un altre dels serveis municipals que reprèn l’atenció presencial és Baumann Oficina Jove, que obrirà a partir de dilluns 22 de juny, de 9 a 15 hores, de dilluns a divendres per a fer atencions individualitzades amb o sense cita prèvia i per atendre grups de fins a cinc persones amb cita prèvia (mitjançant correu electrònic a casa.baumann@terrassa.cat). Així mateix el Servei de Joventut mantindrà els serveis amb cita prèvia d’assessories, i també l’atenció telefònica, per whatsapp i per correu electrònic que s’han ofert les darreres setmanes.
Després de reobrir el 27 de maig, el Mercadal Martí l’Humà de l'avinguda de Béjar ja va obrir ahir dimecres al 50% de la seva capacitat i es faran rotacions de parades setmanals.
 
Pel que fa al servei d’autobusos municipals, que ja està funcionant al 100%, ja es poden ocupar tots els seients i viatjar dues persones dempeus per cada metre quadrat, tal com marca la normativa. D’altra banda, s’està treballant en la instal·lació de mampares de protecció pels i les conductores per tornar a poder fer el pagament en metàl·lic en les pròximes setmanes.
 
Es continuen fent vetlles a tots els difunts, inclosos per causa de coronavirus, mantenint la restricció de no permetre obrir el fèretre en aquests casos. Per garantir les distàncies físiques requerides en aquesta fase, les vetlles es mantindran amb un límit màxim de 15 persones, 8 persones dins la sala de vetlla i 7 en la zona comú. 

En 
aquesta nova fase, l’horari del tanatori es manté de 8 a 21 hores. D’altra banda, en
aquesta fase les cerimònies es podran fer tant a l’oratori com al temple del cementiri.
Per garantir les mesures de seguretat i higiene, es mantindran un màxim de 15
persones en l’oratori i un màxim de 80 en el temple.