Educació assegura que el curs que ve arrencarà amb tots els alumnes a les aules

El Departament es compromet a impartir classes presencials a grups d'una vintena d'alumnes

Una escola de Sitges amb els alumnes mantenint la distància de seguretat i mascareta
Una escola de Sitges amb els alumnes mantenint la distància de seguretat i mascareta | ACN
NacióDigital
18 de juny del 2020
El Departament d'Educació té previst iniciar el pròxim curs escolar de la forma "més normal possible i més segura possible". Així ho va assegurar Josep González Cambray, director general de Centres Públics i president del Consorci d'Educació de Barcelona, en un programa especial a TV3.
 
En aquest sentit, Cambray va apuntar que la solució passaria per fer grups "estables" de 18 alumnes a primària i 20 a secundària. Amb això, planteja que "el 100% dels alumnes" podria fer classe presencial, o com a mínim fins 2n d'ESO. A partir de 3r es podria valorar fer-la 50% presencial i 50% virtual.

Amb aquestes mesures i una millora de la higiene dels nens, Cambray explica també que fins i tot pot comportar canvis importants per als alumnes: "Un grup estable cal que mantingui la distància mínima de seguretat?", es pregunta el director general de Centres Públics, que al mateix temps reconeix que no hi ha hagut consens en el retorn de les escoles aquest juny: "Després de decidir que els alumnes han de tornar a l'escola, ara treballem el com per intentar tenir aquest consens que, al juny, no hem tingut".