Tornen les pudors a Vacarisses: «És un problema que ve de sempre»

L'Ajuntament no confirma l'origen de les males olors però sosté que prové de la zona de l'abocador de Coll Cardús

17 de juny del 2020
Les pudors provenen de la zona de l'abocador de Coll Cardús, ja ha provocat altres episodis de males olors.
Les pudors provenen de la zona de l'abocador de Coll Cardús, ja ha provocat altres episodis de males olors. | Cedida
Vacarisses viu, des de fa unes setmanes, un nou episodi de pudors a la zona de l'abocador de Coll Cardús. Arran de les queixes veïnals, l'Ajuntament del municipi ha fet una inspecció per avaluar la procedència d'aquestes. A més, ha posat en contacte amb el Consorci de Residus del Vallès, el Centre de Tractament de Residus del Vallès (CTR) i el Grup Hera, que gestiona la planta.

Segons el consistori vacarissenc, l'informe "no és concloent" i per ara, no poden confirmar la procedència de les males olors. Tot i això, el Grup Hera va reconèixer que s'estan realitzant "alguns ajustaments" en determinats espais de les instal·lacions del CTR, acció que podria original les pudors. Així ho manifesta Antoni Massana, alcalde de Vacarisses, en declaracions a LaTorre, en què tendeix la mà al Consorci de Residus del Vallès, a l'Agència Catalana de Resdius, a les associacions veïnals, els espais, i l'entitat Prou Pudors.

Massana afirma que és un problema "que ve de sempre", però que durant els últims dos anys havia amainat. Tot i això, assegura que les queixes veïnals s'han multiplicat l'últim mes. Per això, remarca que "és igual d'on ve, sinó solucionar-ho", tot afegint: "Tothom és conscient que tenim espais propensos a tenir mala olor", però celebrant la "bona sintonia" amb les dues plantes de residus del municipi.

Amb aquesta última afirmació, Massana es refereix al CTR i a l'abocador de Coll Cardús, un polèmic equipament que havia d'estar tancat al 2015 i ha protagonitzat diversos episodis de males olors. Sobre aquest últim, Massana explica que "tancarà aviat" i  assegura que "no està clar" d'on venen en aquesta ocasió. També agraeix la bona predisposició dels responsables dels dos espais. A més, avança que "seran molt taxatius" i es crearà un protocol per a pròximes ocasions.