Ciutadans presenta 60 propostes al Pacte de Ciutat i manté el seu suport a l'acord: «Tot per Terrassa no és Terrassa»

La formació taronja critica l'actitud de Jordi Ballart però fuig de la polèmica assegurant que "és el PSC qui ha d'acceptar les disculpes"

Javier González, portaveu de Ciutadans Terrassa.
Javier González, portaveu de Ciutadans Terrassa. | CS
LaTorre
16 de juny del 2020
El grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Terrassa ha traslladat 60 propostes al Pacte de Ciutat. El partit taronja es desmarca de la polèmica entre Tot per Terrassa i el PSC, que ja ha fet sortir temporalment de les negociacions als socialistes i a Junts per Terrassa. Javier González, portaveu del grup assenyala que de moment hi seguiran treballant, entre altres raons "perquè TxT no és Terrassa”.

En un comunicat, González ha tornat a demanar que l'alcalde, Jordi Ballart, "assumeixi que és imprescindible el respecte institucional" tot indicant que no els sembla adequat que l'alcalde "es fes ressò d'uns suposats insults en boca de regidors". A més, manifesten que el text de disculpes publicat per Ballart a xarxes "convida a pensar en el contrari". Tanmateix, es desmarca de la polèmica assegurant que és el PSC "qui ha d'acceptar les disculpes".


Tot i aquest context, Ciutadans celebra que els partits "s'hagin mostrat generosos a l'hora d'aportar exemples" i explica que la seixantena de propostes són fruit del treball dels afiliats i per a la ciutat. Entre les que ha volgut destacar González, s'hi troben incrementar la dotació del programa "Treball als barris", incrementar el suport a les polítiques de conciliació laboral i "desencallar aspectes del pla urbanístic que millor l'àmbit comercial i d'empres a la ciutat".

El portaveu de Ciutadans Terrassa, a tall de resum, ha remarcat que “és condició necessària la participació de tots els grups polítics amb representació l'ajuntament” i ha afegit que, no obstant això “és només el preàmbul a la participació de la ciutadania en la projecció de Terrassa més enllà de la Covid-19”.