TxT pregunta si Vega s'ha de posar en quarantena i si va incomplir l'estat d'alarma en un viatge realitzat a principis de juny

El partit de Jordi Ballart ha fet arribar cinc preguntes per escrit sobre l'absència de l'exalcalde a la ciutat des de principis de juny i els socialistes ho critiquen al·legant que es debia a una "situació familiar greu"

L'exalcalde de Terrassa, Alfredo Vega.
L'exalcalde de Terrassa, Alfredo Vega. | Adrià Costa
LaTorre
16 de juny del 2020
Actualitzat a les 10:49h

Tot per Terrassa ha fet arribar cinc preguntes formals sobre un viatge realitzat per Alfredo Vega des de principis de juny i fins aquesta setmana. En concret, la regidora Núria Marin pregunta pels motius d'aquest viatge, a quina regió ha estat, si ha incomplert l'estat d'alarma i si cal posar a l'exalcalde en quarantena en el seu retorn. 

Això ha creat l'enèssim capítol de la tensió entre el partit de Jordi Ballart i els socialistes, del qual no n'han tardat a sorgir reaccions a les xarxes socials. Fonts internes del PSC critiquen que s'hagin fet arribar aquestes preguntes sobre un viatge fet a causa d'una "situació familiar greu".

Aquest mateix dilluns és va conèixer que el grup municipal socialista retirava la confiança política i insitucional a Jordi Ballart i deixava d'assistir a les reunions del Pacte de Ciutat. Amb aquesta mesura, la formació instava l'alcalde a "rectificar" i es desmarqués de les acusacions d'insults homòfobs que pesen sobre Vega.

Les preguntes formulades per Marín son les següents:


1.- El regidor Sr. Alfredo Vega, ha estat els darrers dies absent o de viatge?

2.- Aquesta situació, ha estat comunicada en temps i forma, segons les normes vigents per a les persones membres de la Corporació Municipal?
 

3.- En cas que hagi estat absent de la ciutat, així com de les seves funcions institucionals a l’Ajuntament de Terrassa, a quina zona o regió ha estat o està actualment? Per quins motius?
 

4.- En funció de quina hagi pogut estar aquesta zona o regió, compleix les regulacions i limitacions de l’actual estat d’alarma dictat pel Govern Espanyol?
 

5.- En funció de quina hagi pogut estar aquesta zona o regió, cal activar algun dels mecanismes previstos de prevenció de riscos, especialment pel que fa a mantenir una quarentena per tal d’evitar riscos de salut per a les persones? Ha estat comunicada en temps i forma la situació per tal de facilitar el compliment de les normes vigents?