El festival TNT de Terrassa obre la convocatòria pel programa d'acompanyament a artistes residents

L'oferta es comprèn de sis residències de creació i quatre residències tècniques, que tindran lloc durant la temporada 2020/2

En total s'atorgaran un màxim de 10 residències per a artistes.
En total s'atorgaran un màxim de 10 residències per a artistes. | TNT
Redacció
16 de juny del 2020
El Festival TNT d'arts escèniques Terrassa ha obert aquest dilluns una nova convocatòria dirigida a creadors i creadores, tant consolidats com emergents, que vulguin desenvolupar un projecte de creació i que la seva línia d’investigació es situï en l’àmbit dels nous llenguatges artístics, l’escena híbrida, la recerca i la innovació. 

En total s'atorgaran un màxim de 10 residències: sis de creació i quatre de tècniques. D’aquesta manera, el TNT inicia aquest programa d’acompanyament a artistes residents amb la finalitat de donar-los espai, temps, eines i mitjans per desenvolupar nous projectes de creació que seran presentats en el marc del TNT 2021. ​Les sol·licituds es podran presentar fins el 12 de juliol i la resolució de la convocatòria serà publicada a partir del 7 de setembre de 2020.

Alhora, també busca connectar els creadors i les creadores amb el teixit local treballant amb sintonia amb Terrassa Arts Escèniques, i acostant tant els processos creatius com la peça realitzada a comunitats de públics locals. Aquesta línia de suport a artistes es vincula a la futura creació del nou centre de creació d’arts escèniques de Terrassa com a un primer pas en la direcció de convertir la ciutat en un focus creatiu amb caràcter propi.

Pel que fa a les residències de creació, els  artistes seleccionades podran desenvolupar el seu procés en residència entre el novembre del 2020 i fins setembre del 2021. El TNT els facilitarà recursos que els permetin investigar, crear i compartir processos creatius amb la comunitat. El projecte presentat podrà trobar-se en qualsevol de les seves fases de desenvolupament (recerca, creació, pre-producció, etc.). Totes les creacions resultants formaran part de la programació de la pròxima edició del festival.

Consulta aquí totes les bases i detalls de la convocatòria.

Per altra banda, l''objectiu de les residències tècniques és que la companyia disposi dels mitjans materials i humans adients, per dur a terme de forma professional aquesta part de qualsevol procés de creació, ja sigui en una primera fase d'investigació, o en una fase final d'implantació dels diferents dissenys (escenografia, llum, so, vídeo...). Les companyies seleccionades tindran la possibilitat de realitzar una residència tècnica de set dies en un dels equipaments escènics de la ciutat. El període de realització estarà comprès entre els mesos de gener i setembre de 2021.

Per altra banda, la tretzena edició del TNT se celebrarà, tal com ja va anunciar LaTorre, del 9 a l'11 d'octubre de 2020. La programació es farà pública al setembre. El certamen potenciarà aquest any el treball en el territori, lligant-lo a la ciutat i als diferents districtes i sense oblidar les seves vessants més lligades a l’experimentació, la innovació o la investigació.