Ballart remarca «la radicalitat terrassenquista i democràtica» del seu govern en el primer any de mandat

L'alcalde, els primer i segon tinent d'alcalde han valorat aquest dilluns el primer any de l'acord de govern entre Tot per Terrassa i Esquerra Republicana

Representants del govern municipal a la roda de premsa d'aquest dilluns.
Representants del govern municipal a la roda de premsa d'aquest dilluns. | Ajuntament de Terrassa
15 de juny del 2020
Actualitzat a les 18:31h
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha comparegut aquest dilluns acompanyat del 1r Tinent d'Alcalde, Isaac Albert i la 2na Tinent d'Alcalde, Núria Marín per a fer una valoració del primer any del govern de coal·lició entre Tot per Terrassa i Esquerra Republicana. Després de les municipals del 26 de maig del 2019, els dos partits van pactar per a posar fi a 40 anys de mandat del PSC.

Ballart ha volgut recordar que ara fa un any es va produir un ple d'investidura històric, en què la ciutat va experimentar un "canvi d'etapa marcat pel diàleg, la participació i molta energia". Amb relació al pacte amb ERC, l'alcalde ha explicat que va arribar perquè és un partit amb qui existeixen moltes coincidències, pel que "va ser fàcil entendre's". En aquest sentit, ha apuntat que tots dos veuen l'acord com a una oportunitat "per a construir un nou model de ciutat".

Per a Jordi Ballart, el pacte entre tots dos partits es pot definir amb "Terrassa i democràcia", i ha remarcat que és una unió "sòlida", basada en la inclusivitat i l'accesibilitat per a construir "una ciutat per a tothom". En la mateixa direcció ha destacat «la radicalitat terrassenquista i democràtica» del seu govern. Amb relació al Pacte de Ciutat, ha afirmat que ha de ser un acord "lluny d'interessos de partits" i basat en la generositat i el compromís.

L'alcalde egarenc ha aprofitat també per a recordar les fites més importants assolides en aquest any: la creació de la comissió bilateral amb la Generalitat, l''impuls de la revolució verda, la T-Hospital, el sí definitiu a l'anella verda o la creació de noves regidories, com la de Rieres o la de Benestar Animal, així com "la defensa dels drets de les persones vulnerables" i el Pla d'Habitatge.

Pel que fa al futur immediat, Ballart ha explicat que el govern s'ha trobat -sobretot en els darrers mesos- "més problemes dels que es pensaven" i ha assegurat que s'obre un segon any marcat per la crisi sanitària però en què el govern es troba "obert al canvi". En aquest sentit, ha xifrat en quatre milions la despesa actual de la crisi del coronavirus, en uns vuit milions la quantitat que s'ha deixat de recaudar i en 13 l'impacte total per a la ciutat. 

D'altra banda Isaac Albert, líder d'ERC-MES, parti soci de govern de Tot per Terrassa, ha explicat que el primer any "no arriba en el millor moment" a causa d'una crisi que ha causat un "impacte humà i econòmic immens". D'altra banda, ha fet referència a la "nova normalitat" per assegurar que la pandèmia "ha trencat la corda" i ha demostrat que la antiga normalitat "demanava canvis".

Pel que fa al pacte amb Tot per Terrassa, n'ha destacat la "solidesa" i ha explicat que gràcies a la majoria absoluta "poden governar sols però no volen construir sols". En aquesta direcció, ha afirmat que el canvi de mandat ha dut la ciutat cap a "una nova governança".  Per això, ha emplaçat tots els partits a participar del Pacte de Ciutat i ha demanat al PSC que no se'n despengi "ara que no governa per primer cop en 40 anys".

Núria Marín ha volgut destacar que l'Ajuntament s'ha sapigut sobreposar a la crisi del coronavirus "malgrat no estar preparat". Aquest primer any, ha dit, ha estat marcat per la voluntat de formar un govern "per la gent, amb la gent i de la gent". En el context actual, ha explicat que "es reprogramaran projectes i reordenaran prioritats", basat en Consistori "ple de bons professionals", amb més protagonisme del teletreball i centrant l'atenció en les persones vulnerables.
https://www.youtube.com/watch?v=KdCfPYGWLiY