Els forestals del Vallès veuen un estiu «tranquil» però avisen del «sobreesforç extra» si hi ha incendis

L'ADF del Vallès Occidental s'ha traslladat i s'ha instal·lat a les instal·lacions de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil, a Matedepera

El nou punt de control de l'ADF Vallès
El nou punt de control de l'ADF Vallès | CCVOC
NacióSabadell
12 de juny del 2020
El president de de la Federació d’ADF del Vallès Occidental, Joan Trenchs, ha previst un estiu "tranquil" en relació a la campanya d'incendis, que s'obrirà aquest dilluns, però ha avisat que en el cas que se'n declarin als boscos de la comarca suposarà un "sobreesforç extra" per als voluntaris, pel fet d'haver de mantenir les distàncies de seguretat amb la població atesa i la coordinació amb la resta de cossos. 

Trenchs ha afirmat que tot i els mesos càlids de l'hivern i la primavera, però havent estat plujosos, i davant unes previsions de pluges i temperatures de juliol, "porten a pensar que tindrem un inici de campanya tranquil". En aquest sentit, ha apuntat que així serà fins Sant Joan i dependrà de les setmanes següents per saber si serà "una mica més moguda". Tanmateix, l'ha qualificat de "diferent" per les mesures imposades per les autoritats sanitàries. 

Ha apuntat que aquests valors del termòmetre i les pluges per sobre la mitjana també han provocat un creixement important de l’herba, cosa que pot fer que "si tenim períodes de temperatures altes i humitats baixes durant juliol o agost, el sotabosc fàcilment estigui disponible per cremar, i això comportaria la possibilitat de tenir focs ràpids de superfície i amb certa intensitat segons ens han informat des de Bombers”.

Precisament, a causa de la Covid-19 l'ADF ha hagut de traslladar-se a l’antiga caserna de la Guardia Civil de Matadepera, que l'Ajuntament  els ha cedit. I amb la subvenció del Consell Comarcal del Vallès Occidental s’han pogut adequar i configurar les comunicacions. D'aquesta manera, han hagut de marxar de la Regió d’Emergències Metropolitana Nord de Bombers, on tenien la seu, per evitar compartir espais, tal com demanen les autoritats sanitàries.

Els boscos del Vallès

A la comarca hi ha 32.795 hectàrees de superfície forestal, un 56% del total de la superfície de la comarca, i el 90% de la forestal és arbrada. D'aquestes gairebé 33.000 hectàrees el 88’9% de és privada, amb més de 3.500 propietaris.


​​
​​
​​