L'Ajuntament de Terrassa traslladarà al Servei LGTBI de la Generalitat els suposats insults homòfobs a Ballart

Dos veïns acusen a membres del PSC de referir-se a l'alcalde com a "maricón"

L'Ajuntament de Terrassa posarà en coneixement els fets de la Generalitat.
L'Ajuntament de Terrassa posarà en coneixement els fets de la Generalitat. | AT
LaTorre
11 de juny del 2020
El Servei d'Atenció a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere (SAI DASIG) de l'Ajuntament de Terrassa traslladarà al SAI Central de la Generalitat els presumptes insults homòfobs d'un membre del grup municipal del PSC a l'alcalde de la ciutat, Jordi Ballart. Fonts consistorials expliquen que la conducta s'estudia com LGTBI-fòbica.
 
La informació que el SAI DASIG traslladarà al SAI Central es basa en la publicació d’una carta de dos ciutadans van fer arribar a aquest mitjà on expliquen que el 16 de febrer van mantenir una reunió amb dos regidors del PSC, en què presumptament un dels dos regidors va referir-se a l’alcalde de Terrassa com a "maricón". 
 
 
En tenir coneixement d’aquesta publicació que descriu una situació de presumpta discriminació per LGTBI-fòbia, el SAI DASIG del Servei LGTBI+ de l’Ajuntament enviarà d’ofici la incidència a l’Àrea LGTBI (SAI central de la Generalitat), amb qui avaluarà la informació i procedirà segons els criteris establerts. La formació socialista ha negat els fets i ha anunciat que presentarà una querella contra els signants.
 
 
El Servei d'Atenció Integral (SAI) és un servei d'atenció de qualitat i de proximitat adreçat a les persones que pateixen, han patit o estan en risc de patir discriminació o violència per identitat o expressió de gènere o per orientació sexual, regulat a l'article 9 de la LLEI 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.