La Seu d'Ègara reobre portes amb dos visitants però amb la confiança que la ciutadania «vagi animant-se»

El complex, juntament amb altres equipaments del Museu de Terrassa, va tornar a obrir després de gairebé tres mesos sota noves mesures de seguretat i sense visites guiades

Un dels visitants de la Seu d'Ègara aquest dimecres.
Un dels visitants de la Seu d'Ègara aquest dimecres. | ACN
NacióDigital
11 de juny del 2020
La Seu d'Ègara va reobrir aquest dimecres juntament amb altres espais del Museu de Terrassa. Ho va fer amb poca afluència de visitants i noves mesures de seguretat per evitar la covid-19. Per accedir al recinte cal portar mascareta, desinfectar-se les mans amb gel hidroalcohòlic i respectar les distàncies de seguretat que s'han senyalitzat al terra. L'aforament està limitat a un terç de la seva capacitat i només s'hi pot accedir de forma individual o en petits grups formats per membres d'una mateixa unitat familiar.

Tot i això, els responsables de l'equipament afronten la nova etapa amb "il·lusió", tot i que admeten que les restriccions actuals fan complicat assolir els nivells de visitants d'anys anteriors. "El gruix arriba a través de les sessions guiades i de les activitats que ara no podem fer", han indicat.
 
Gairebé tres mesos després del tancament forçós de les seves portes, el conjunt monumental de la Seu d'Ègara de Terrassa ha reobert aquest dimecres. Tot i que aquest matí l'afluència de visitants ha estat molt baixa, tan sols dues persones s'hi ha apropat, el director del Museu de Terrassa, Domènec Ferran Gómez, s'ha mostrat optimista. "Estem il·lusionats perquè són molts mesos tacats", ha comentat el responsable de l'equipament que confia que poc a poc la ciutadania "vagi animant-se".

En aquests sentit, ha destacat la capacitat d'emocionar de l'art i la cultura, i ha considerat que el públic anirà arribant perquè "els museus i l'arquitectura s'han de poder contemplar en directe". Ferran Gómez adverteix que "per moltes propostes virtuals que es facin no és el mateix". Espera que els terrassencs i els ciutadans de l'entorn "tinguin inquietud" per tornar a visitar aquest equipament i d'altres de la població, com la Casa Alegre o el Castell Cartoixa, que també han tornat a funcionar aquest dimecres.

Amb tot, reconeix que la situació actual és totalment nova i que es fa difícil preveure com evolucionarà. "Estem fent un règim de visites individuals o en petits grups d'un màxim de deu persones – formats per membres d'un mateix nucli familiar-", ha detallat. Ha assenyalat que s'han suspès les propostes guiades o comentades, així com d'altres activitats complementàries. Tampoc es duran a terme les sessions dirigides al públic escolar, o les que tenen un caire més turístic. "Aquestes propostes són les que atrauen el gruix de visitants", ha reconegut Ferran Gómez que ha dit que tot plegat fa pensar que l'afluència de públic "es reduirà".

Mascareta i mans a les butxaques

Per poder accedir al complex monumental de la Seu d'Ègara s'ha de portar mascareta. A la recepció del museu els ciutadans han de desinfectar-se les mans amb gel hidroalcohòlic i al llarg del recorregut respectar les distàncies de seguretat i les senyals que s'han col·locat a diversos punts de l'espai.

"Els conserges s'encarregaran de distribuir els visitants arreu de la instal·lació per garantir que es respectin els dos metres i recomanem que el recorregut es faci amb les mans a les butxaques per evitar temptacions", explica el director del Museu de Terrassa.

A banda, s'han eliminat els díptics informatius i d'altres elements manipulatius com per exemple els panells i plafons. El pagament només es pot fer amb targeta i també s'ha incrementat la freqüència del servei de neteja, passant de tres cops per setmana a un cada dia. "Les persones que han vingut s'han mostrat molt predisposades i han seguit les normes correctament", ha assegurat Ferran Gómez que ha dit que en general tothom està conscienciat.



​​
​​
​​