Grífols inicia la producció del primer medicament específic per combatre el coronavirus

La farmacèutica catalana amb seu a Sant Cugat ha iniciat la producció d'immunoglobulina hiperimmune amb anticossos contra la Covid-19 a partir del plasma de persones que han superat la malaltia

La companyia catalana preveu aconseguir les primeres dosis durant el mes de juliol
La companyia catalana preveu aconseguir les primeres dosis durant el mes de juliol | ACN
Sergi Baixas
11 de juny del 2020
Grífols continua posicionant-se al capdavant de la cursa internacional per trobar una cura contra la pandèmia del coronavirus. La farmacèutica catalana amb seu a Sant Cugat ha anunciat aquest dijous 11 de juny que ha iniciat la producció del primer medicament específic per combatre la Covid-19.

La companyia afirma que ha començat a produir immunoglobulina hiperimmune amb anticossos específics contra el virus SARS-CoV-2 a partir del plasma obtingut de persones que ja han superat la malaltia. La producció d'aquesta immunoglobulina s'està duent a terme a la planta de Grífols de Clayton a Carolina del Nord als Estats Units i esperen aconseguir les primeres dosis durant el mes de juliol d'aquest any en el marc d'un assaig clínic.

Per altra banda, Grífols continua el seu assaig clínic a l'Estat espanyol per avaluar l'eficàcia de la immunoglobulina intravenosa en altes dosis en l'estabilització o millora dels pacients afectats per la pandèmia. En aquest cas, a més de l'acció dels anticossos neutralitzadors per evitar que el virus infecti cèl·lules humanes, també es busca l'efecte immunomodulador per establir-la com a teràpia per aturar l'allau de citocines associada a alguns pacients greus de la Covid-19.

Què és la immunoglobulina?

Són proteïnes plasmàtiques amb un ampli potencial terapèutic que actuen com a anticossos per la defensa específica de l'organisme amb mecanismes d'acció complexos i de difícil rèplica. Tenen efectes immunomoduladors amb un ampli ventall d'aplicacions clíniques com ara la prevenció d'infeccions en pacients immunodeficients i malalties autoimmunes, tan neurològiques com en altres òrgans.