Uns veïns de Terrassa denuncien insults homòfobs del PSC a Ballart

Carta de dos veïns del barri de Can Roca de Terrassa

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart.
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart. | Adrià Costa
NacióDigital
10 de juny del 2020
"Som dos veïns del barri de Can Roca, implicats en moltes iniciatives veïnals, que hem arribat a la conclusió que hi ha un tipus de política que no busca el bé de la ciutat sinó només desgastar i desacreditar l'actual equip de govern i molt especialment l'alcalde, en Jordi Ballart. Que quedi clar que no som ni anti ni pro Ballart i que tenim importants diferències ideològiques, però creiem que en la política no tot s'hi val.

Contínuament veiem les crítiques d'algun partit polític de l'oposició contra l'actual govern municipal, contra qualsevol mena d'acció o decisió que realitzi o prengui, quan en realitat en l'actual situació hi hauria d'haver unitat i tothom hauria d'intentar ser constructiu, ajudant a la ciutadania, empresaris, negocis, etc.

Doncs no, es dediquen a criticar i buscar coses rares o a inventar-se-les. Això sí, sempre aparentant que en saben de tot, que són experts en tot, que no s'han equivocat mai i buscant només les errades, veritables o falses, dels altres.

A la zona del passeig de Lluís Muncunill teníem un problema amb uns lofts/pisos /locals, no sabem com anomenar-los. Els veïns vam crear un grup al barri per fer reunions i informar-nos entre nosaltres de com anava tot. Es van començar a fer reunions i en una va sortir una persona que coneixia a algú que tenia contacte directe amb el PSC de Terrassa i que parlaria amb ells per veure què es podia fer des de l'oposició.

El PSC es va posar en contacte amb nosaltres i ens van proposar una reunió a un bar del nostre barri el dia 16 de febrer, a les 11 del matí. Vam anar a la reunió dos veïns, els que firmem aquesta carta que enviem als mitjans de Terrassa- i dos dirigents del PSC, els senyors Alfredo Vega i Marc Armengol. Els dos ens van dir que estaven interessadíssims en el tema i ens van assegurar que podien, segons ells, demanar explicacions a l'alcaldia l'endemà mateix.

En tot moment van desprestigiar l'alcalde Jordi Ballart i el regidor Xavi Fernández. Emetien una ràbia cap a ells no comprensible, fins i tot arribant a dir-nos que les reunions que havíem tingut amb el regidor referent al tema dels lofts no valdrien per a res, atès que se li donava molt bé calmar les coses però no resoldre-les. La veritat és que ho van dir d'una forma molt més agressiva, però en aquest cas no importen massa les paraules exactes que van dir.

Vam acabar la reunió i ens van confirmar que ens donarien suport en tot allò que estigués a les seves mans i que ens convidarien al Ple perquè veiéssim com s'estaven fent les gestions. No sabem com funciona això dels Plens de l'Ajuntament i els vam respondre que no calia que hi anéssim, que això era cosa seva.

Aquell dia, 16 de febrer, tenien pressa perquè havien de fer acte de presència a una competició d'atletisme que es celebrava a l'entorn natural de Terrassa, la Vallès Drac Race.

Abans d'acomiadar-se, els senyors Vega i Armengol ens van dir que segurament ningú de l'alcaldia hi aniria, que s'estava millor al llit. Després vam sortir cap a fora per donar una petita volta per veure l'estat del barri i el senyor que demana tantes explicacions per tot va dir literalment: "A veure si tot això us ho arregla aquest maricón d'alcalde".

El senyor Vega, que va ser alcalde, ens va dir que havíem de mobilitzar el veïnat del barri, fer molt soroll i posar llençols als balcons, finestres, terrasses, i cassolades contra Jordi Ballart, i que si necessitàvem ajuda del PSC per a qualsevol cosa, la tindríem.

Poc després d'aquella trobada vam entrar en l'etapa de crisi sanitària i de confinament, durant la qual també han passat coses estranyes a la zona del passeig Lluís Muncunill i hem pogut veure uns quants exemples més d'una forma nefasta de fer política, destructiva i manipuladora. I al final hem reflexionat sobre tot el que ha anat passant i hem arribat a la conclusió que el que cal fer és explicar la veritat, dir clarament què fa i què diu cadascú, perquè la ciutadania de Terrassa sàpiga com funciona una part de la política local i quins mètodes utilitza."

Pablo González Vicente i José Luís Cortés Ramírez



​​
​​
​​