El Museu de Terrassa obre les seves portes gairebé tres mesos després

De moment obren la Seu d'Ègara, la Casa Alegre de Sagrera i el Castell Cartoixa de Vallparadís i la resta de seccions no rebran visites fins al setembre

El menjador de la Casa Alegre de Sagrera.
El menjador de la Casa Alegre de Sagrera. | Wikimedia Commons
NacióDigital
10 de juny del 2020
Actualitzat a les 12:45h
La Seu d'Ègara, la Casa Alegre de Sagrera i el Castell Cartoixa de Vallparadís, totes tres seccions del Museu de Terrassa, han reobert al públic aquest dimecres 10 de juny. Ho fan després de setmanes de neteja, aprovisionament de material i adaptació d'espais per a complir les normatives de seguretat i prevenció necessàries per a acollir visitants.

A partir d'ara, doncs, el Castell Cartoixa de Vallparadís obre de dimecres a dissabte de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h, i els diumenges d'11 a 14 h. La Seu d'Ègara es podrà visitar de dimarts a dissabte de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h i els diumenges d'11 a 14 h. La Casa Alegre de Sagrera, de dimecres a dissabte de 10 a 13 h i de 16.20 h i els diumenges, d'11 a 14 h.


Per tal d’adaptar-se a l’actual fase de desconfinament i respectar les normes de seguretat i prevenció, les visites hauran de ser individuals i agrupades amb un màxim d’entre 5 o 10 persones segons l’espai, ocupant 1/3 de l’aforament i respectant sempre la distància adequada de seguretat. Durant les visites no estarà permès tocar objectes o manipular materials, i serà obligatori l'ús de mascaretes. L'entrada tan sols es podrà abonar amb targeta.
El Centre d ́Interpretació de la Vila Medieval, la Torre del Palau, el Claustre del Convent de Sant Francesc, les altres seccions que integren el Museu de Terrassa, està previst que comencin a rebre visites al mes de setembre. 
Al marge de l’obertura d’aquestes seccions del Museu de Terrassa, també s’ha posat en marxa la gestió de consultes sobre els objectes del Museu i el patrimoni històric local, en aquest cas sempre mitjançant el correu electrònic [email protected] o a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Terrassa.