Dos detinguts a Terrassa per endur-se 30.000 euros en estafes bancàries

Als dos arrestats i a un tercer investigat se'ls acusa de 38 delictes de "phishing" comesos quatre mesos enrere

El material requisat al domicili del màxim responsable del grup criminal.
El material requisat al domicili del màxim responsable del grup criminal. | Policia Nacional
LaTorre
10 de juny del 2020
Actualitzat a la 13:23h
La policia espanyola ha detingut dues persones a Terrassa acusades de 38 delictes d'estafa, amb els quals s'haurien embutxacat 30.000 euros. Els dos arrestats i una tercera persona que segueix en llibertat com a investigada formaven part d'un grup criminal especialitzat en el "phishing", un mètode basat a suplantar la identitat bancària d'empreses o persones per a obtenir diners dels comptes.

La investigació, que va començar a l'abril, es va centrar a esclarir la captació de dades bancàries que s'havia registrat entre el desembre del 2019 i el gener del 2020. Un cop identificat el màxim responsable del grup, se'l va detenir i es va registrar el seu domicili, on es va intervenir material que constataven el delicte. El subjecte ja acumulava una desena d'antecedents policials, la majoria per estafa, i va ser posat a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de Terrassa.

Durant el registre, la policia va requisar vuit telèfons mòbils de gamma alta, diverses targetes SIM, un ordinador, una tauleta, una bossa de senyora de gamma alta i 1.200 euros en efectiu. A l'escorcoll els agents van detenir una dona acusada de ser partícip dels delictes d'estafa, així com es va identificar una tercera persona en qualitat d'investigat no detingut.